4 tipuri de oameni dificili și cum să te distanțezi de ei

Cu toții avem oameni dificili în viața noastră care ne consumă energia și timpul. Ideea este să înveți cum să te distanțezi de ei.
A fi în preajma oamenilor pozitivi și a încuraja oamenii te face în mod natural mai pozitiv și îți permite să fii cel mai bun posibil. De asemenea, dacă ești înconjurat de oameni dificili, s-ar putea să începi să-ți captezi obiceiurile proaste sau să te trezești că te confrunți cu dramele lor înainte de a te pune pe primul loc.
Dar cum te distanțezi dacă persoana dificilă este un membru al familiei sau un prieten apropiat? Este ușor să fii obiectiv atunci când nu suntem în situație, dar este nevoie de curaj real să te îndepărtezi de oamenii care nu sunt buni pentru sănătatea ta mintală.
Iată câteva tipuri de personalitate negativă și sugestii despre cum să te distanțezi de ele.
Narcisiştii
Narcisiștii se pun întotdeauna pe ei înșiși pe primul loc, mai presus de toți ceilalți. Ei permit oamenilor să intre în viața lor să-și mângâie propriul ego și pot fi extrem de manipulatori pentru a obține ceea ce își doresc.
Ce înseamnă asta pentru tine este că vei fi adesea constrâns să faci ceva ce nu vrei să faci. Veți fi folosit și profitat înainte de a recunoaște ce sa întâmplat de fapt.
Pentru a recupera controlul de la un narcisist, trebuie să stabilești limite clare și reguli de bază, nu doar pentru ei, ci și pentru tine. Trebuie să realizezi că nu poți niciodată să faci un narcisist fericit și, prin urmare, ar trebui să nu mai încerci, este pur și simplu prea obositor.
Un narcisist are nevoie constantă de laudă și validare din partea altora și, dacă încetați să oferiți asta, este foarte probabil că va trece la cineva care o face.
Răutăcioșii
Oamenii răutăcioși sunt un lucru, totuși, oamenii cărora le place să creeze haos oriunde ar merge sunt cu totul altceva. Aceste tipuri de oameni prosperă provocând dramă prin comportamentul lor nebun.
Ei sunt cei care aruncă pietricica în iaz și apoi se dau înapoi și urmăresc cum valuri îi afectează pe toți, în afară de ei. Să fii prieten cu o persoană care iubește haosul este extrem de obositor, pentru că ești mereu în nebunie, întrebându-te ce șmecherie mai are în mânecă.
Cel mai bun mod de a trata cu un iubitor de haos este să fii total obiectiv și să te îndepărtezi de situație. În acest fel, poți vedea prin ochii altcuiva cât de distructiv și inutil se comportă.
Încearcă să nu te lași prins de emoțiile inițiale ale dramelor lor și vezi-i așa cum sunt, niște necazuri triști, plictisiți.
Oameni negativi
Ați avut vreodată un prieten care pur și simplu vă drenează viața cu negativitatea lor constantă? Oamenii care se plâng, se plâng sau cățeau despre viață tot timpul te pot doborî mental.
Așa cum cineva care râde singur va avea adesea oameni să se alăture cu râsul lor, la fel și o persoană negativă își va răspândi soarta și întuneric. Acest lucru poate avea un efect dăunător asupra psihicului tău mental.
Dacă ești înconjurat de negativitate, atunci cel mai bun curs de acțiune este să nu alimentezi focul. Decideți să renunțați la sesiunea de gemete sau la cățelul de la birou și îndepărtați-vă din atmosfera negativă.
Nu trebuie să vă închideți complet departe de o persoană negativă, ci încercați să fiți în compania lor numai atunci când sunt pozitive și încercați să încurajați acea parte a ei. O modalitate excelentă de a ajuta la schimbarea comportamentului cuiva este să prezinți o imagine pozitivă, așa că este bine să fii atent și la propriile sentimente negative.
Oameni Dependenți
Ai prietenul acela nevoiaș care nu va face nimic decât dacă mergi cu ea? Începi să te simți vinovat pentru că vrei să petreci mai mult timp cu alții sau singur și știi că vor reacționa prost?
Persoanele dependente pot fi epuizante, chiar dacă ar putea să nu conștientizeze efectul lor asupra ta. Nu vrei să-i superi, dar trebuie să încerci să-i încurajezi să fie mai independenți.
Dacă aveți un prieten sau un membru al familiei dependent, încercați întotdeauna să vă asigurați că are propriile planuri și că nu se bazează exclusiv pe tine. Acest lucru ar putea sugera că se conectează cu prieteni vechi sau că urmăresc un interes al lor fără tine.
De asemenea, puteți amesteca puțin lucrurile dacă descoperiți că sunteți setat într-o rutină. Așa că nu fiți disponibil în fiecare vineri dacă atunci vă vedeți de obicei prietenul. Încurajează-i să se ramifice cu alți oameni, deoarece, evident, nu vei fi întotdeauna liber.
Ai în viața ta tipurile de oameni dificile descrise mai sus? Dacă da, atunci cum te descurci cu ei? Împărtășiți-vă gândurile în comentariile de mai jos!

 

Lasă un comentariu