Testul Szondi – alegeţi una din cele 8 persoane din imagine. Acest test incredibil dezvăluie caracteristici ascunse de personalitate

La începutul secolului XX un psihiatru maghiar, Leopold Szondi, a creat un test cu ajutorul căruia oamenii dezvăluiau secretele ascunse din subconștient, impulsurile grotești pe care ni le reprimăm, dar și caracteristicile negative ale personalității noastre.
Szondi considera că oamenii sunt atrași de cei care sunt asemeni lor. Testul Szondi este un fel de proiecție a personalității oamenilor.
Cum se face testul Szondi:
Priviți cu atenție cele opt portrete din imagine, chiar dacă ele sunt alb-negru vă puteți imagina fizionomia aproximativă a celor din poză. Alege o persoană care te îngrozește cel mai mult, cu care nu ai vrea să te întâlnești într-un gang noaptea, nu ai vrea să circuli în același lift și nici să stea în proximitatea ta în avion.
Szondi considera că cel pe care îl alegi corespunde personalității tale ascunse. Și nu doar atât… ci caracteristicilor nedezvăluite și suprimate pe care le negi în subconștient. Ceva ce ai ascuns de teama suferinței sau ceea ce refuzi să accepți despre tine.
Totuși este important de știut faptul că orice ai alege și orice personalitate îți dezvăluie testul Szondi, acest lucru nu înseamnă că ai probleme psihice. Cu toate că rezultatele pot fi înfiorătoare, oamenii au acceptat aceste rezultate ba s-au și regăsit în ele.
Ai ales 1: SADICUL
Ai fost de-a dreptul îngrozit în copilărie de cineva, fie părinte, rudă sau profesor. Vrei să uiți aceste sentimente dominându-i pe alții cu orice preț. Umilința constantă pe care ai suferit-o te face să vrei să le faci oamenilor pe plac, să-i ajuți, dar nu suporți să faci ce ți se spune, nu suporți autoritatea altora asupra ta. Când ești atacat ești ca o fiară, greu de suportat de cei din jur.
Ai ales 2: EPILEPTICUL
Reacționezi la emoții, fie foarte bine, fie foarte rău, cale de mijloc nu există. Ești impulsiv, irascibil și foarte nervos, cu accese de violență și furie. În aparență, însă, treci un om calm și prietenos, aceasta este masca ta cea mai relevantă pe care o arăți lumii. Oamenii nici nu bănuiesc ce emoții negative se ascunde sub masca aceea. Când explodezi prin iritabilitate, șochezi de-a dreptul…
Ai ales 3: CATATONICUL
Ai o inteligență peste medie și o minte ascuțită, hiperactivă. Îți place să te desprinzi de realitate dar în viața de zi cu zi nu-ți plac schimbările și ești un om timid. Imaginația debordantă te face ca în viața de zi cu zi să respecți cu strictețe toate regulile și să fii ușor inhibat. Nu știi care îți sunt nevoile emoționale ale tale și ale altora. Te simți de multe ori neputincios și pierdut.
Ai ales 4: SCHIZOFRENICUL
Dacă ai ales poza femeii de la nr.4 ești un om insensibil la problemele celor din jur, nu te interesează sentimentele lor ci doar să-ți fie ție bine, ai grave probleme emoționale. Relaționarea cu cei din jur este o corvoadă. Nici cu tine nu te împaci prea bine… În compensație dezvolți o bună legătură cu familia și cu prietenii însă doar tu știi că aceste legături sunt lipsite de profunzime.
Ai ales 5: ISTERICUL
Îți reprimi dorința de a fi în centrul atenției dar în realitate tu visezi să fi protagonist. Din copilărie ți s-a reproșat că trebuie să fii cât mai discret și să nu ieși în evidență prin nimic. Ești un om modest și în adâncul sufletului tânjești după aprecierea celorlalți. Ai mereu grijă să lași o impresie bună și să te placă toată lumea.
Ai ales 6: DEPRESIVUL
Te simți vinovat pentru orice lucru mărunt, nu ai stimă de sine, consideri că nu valorezi nimic, dar la suprafață debordezi de fericire și nimeni din jur nu bănuiește ce ascunzi tu în suflet. Ca să nu te gândești la propria nefericire te focusezi pe job și pe viețile celorlalți. Ai o predispoziție către emoțiile negative.
Ai ales 7: MANIACUL
Pari un om echilibrat, pragmatic și matur. Te deranjează oamenii care afișează o mare încredere în sine și în convingeri. În sufletul tău arzi ca o lumânare, debordezi de energie, dar îți reprimi aceste sentimente pentru că în copilărie ai fost educat să fii cuminte, să stai la locul tău, să te liniștești.
Ai ales 8: TULBURARE DE IDENTITATE DISOCIATIVĂ
Ai fost victima bullyingului, a defăimării, ai fost traumatizat de părinți. Aceste evenimente din copilărie au făcut ca astăzi să te îndoiești de tine, de capacitate ta. Consideri că nu ești suficient de bun pentru partenerul tău și aici supralicitezi. Dacă ești bărbat joci rolul unui adevărat macho, dacă ești femeie exagerezi cu narcisismul și feminitatea. Te folosești de tertipuri pentru a obține favoruri.

 

Lasă un comentariu