Viața devine grea uneori. Începi să simți că ești pe un roller coaster emoțional după un timp. Dar știai că acele emoții pot cauza un declin al sănătății tale fizice?
Dr. Susan Babel, un psiholog specializat în depresia indusă de traume, a scris în Psychology Today: „Studiile au arătat că durerea cronică ar putea fi cauzată nu numai de vătămări fizice, ci și de stres și probleme emoționale”.
Mulți oameni sunt deja familiarizați cu faptul că stresul emoțional poate duce la dureri de stomac, sindrom de colon iritabil și dureri de cap, dar ar putea să nu știe că poate provoca și alte plângeri fizice și chiar dureri cronice. Un motiv logic pentru aceasta: studiile au descoperit că, cu cât oamenii sunt mai anxioși și stresați, cu atât mușchii lor sunt mai încordați și mai încordați, determinând, în timp, mușchii să devină obosiți și ineficienți.
Dureri fizice care se corelează cu durerea spirituală și emoțională
1) Durere în cap
Durerile de cap și migrenele, pot fi declanșate de stresul vieții de zi cu zi. Asigurați-vă că vă faceți timp din fiecare zi pentru a vă relaxa. Fă ceva care să ușureze tensiunea.
2) Durere în gât
Durerea în gât este un indiciu că s-ar putea să ai probleme cu iertarea celorlalți sau chiar a ta. Dacă simțiți dureri de gât, luați în considerare lucrurile pe care le iubiți la tine și la alții. Lucrează în mod conștient spre iertare.
3) Durere în umeri
Durerea în umeri poate indica faptul că porți o povară emoțională reală. De aici provine zicala „a pune la umăr o problemă”. Concentrează-te pe rezolvarea proactivă a problemelor și distribuirea unei părți din această povară altor persoane din viața ta.
4) Durere în partea superioară a spatelui
Dacă simțiți dureri în partea superioară a spatelui, probabil că vă confruntați cu o lipsă de sprijin emoțional. S-ar putea să vă simțiți neiubiți sau chiar să vă rețineți iubirea. Dacă ești singură, ar putea fi timpul să mergi la o întâlnire.
5) Durere în partea inferioară a spatelui
Durerea de spate poate însemna că vă faceți prea multe griji pentru bani sau că nu aveți sprijin emoțional. Poate fi un moment bun să ceri o mărire de salariu restante sau să te gândești la un planificator financiar care să te ajute să folosești banii puțin mai bine. Nu vă fie teamă să apelați la alții pentru sprijin.
6) Durere în coate
Durerea în coate are mult de-a face cu rezistența la schimbările din viața ta. Dacă brațele tale se simt înțepenite, poate însemna că ești prea rigid în viața ta. Poate că este timpul să te gândești să faci compromisuri și să schimbi puțin lucrurile. Cel puțin, mergeți cu fluxul.
7) Durere în mâini
Dacă simțiți dureri de mână, poate însemna că nu vă întindeți suficient. Încearcă să-ți faci prieteni noi. Luați prânzul cu un asociat. Faceți o conexiune.
8) Durere în șolduri
Durerea de șolduri ar putea fi un semn că ești prea rezistent la schimbări și mișcări. De asemenea, poate arăta o prudență față de luarea deciziilor. Dacă te gândești la câteva idei mari, este timpul să iei o decizie.
9) Dureri la genunchi
Poate fi un semn al unui ego mare. Ai putea crede că ești puțin prea grozav. Smeriți-vă. Petrece ceva timp făcând voluntariat. Asigurați-vă că vă amintiți că ești muritor. Ești doar uman.
10) Durere la gambe
Durerea gambei este probabil declanșată de o tensiune emoțională de un fel. De asemenea, stresul poate fi de vină. Gelozia poate provoca și vițeii dureri. Ar putea fi timpul să renunți la ceva mare.
11) Durere la glezne
Durerea în glezne poate fi un semn că te privezi de plăcere. Poate însemna că este timpul să vă răsfățați puțin mai mult. Condimentează-ți puțin viața romantică.
12) Durere în picioare
Când ești deprimat, s-ar putea să simți niște dureri de picior. Prea multă negativitate se poate manifesta în picioarele tale care nu se simt atât de bine. Căutați micile bucurii din viață. Găsiți un nou animal de companie sau un nou hobby. Caută bucurie.