90% dintre oameni se încadrează în aceste 4 tipuri de personalitate, conform studiului asupra comportamentului uman

Un studiu recent asupra comportamentelor umane a arătat că aproximativ 90% din populație poate fi clasificată în patru tipuri primare de personalitate. Studiul a analizat răspunsurile a peste 500 de voluntari la diferite situații sociale. Iată ce a reieșit
1. Optimist
Tipul de personalitate optimist are în general o perspectivă foarte pozitivă asupra vieții și lucrează bine cu alți oameni pentru a găsi soluții la o problemă.
Oamenii optimiști sunt, în general, mult mai gratuiti decât alții și preferă să caute binele într-o situație decât să se concentreze pe negative. Ei tind să fie mai puternici din punct de vedere mental și mai rezistenți atunci când viața le aduce negative.
Oamenilor optimiști le place să-și doneze timpul altora și sunt mai predispuși să participe la evenimente caritabile și la strângeri de fonduri. Ei manifestă un interes real pentru ceilalți și susțin eforturile prietenilor și familiei mai mult decât alte tipuri de personalitate.
Optimistul este mult mai iertător și permite vieții să le aducă dificultăți pentru că știu că întotdeauna va fi o lumină la capătul tunelului.
2. Pesimist
Pesimiștii tind să se concentreze pe aspectele negative ale unei situații, iar acest lucru are efecte negative asupra emoțiilor și gândurilor lor. Ei își pierd rapid motivația după un eșec și pot fi adesea mult mai conștienți de sine decât cei care sunt mai optimiști.
Oamenii pesimiști se pot simți adesea pierduți și învinși atunci când se confruntă cu o problemă și simt milă pentru ei înșiși mult mai mult decât pentru alții. Pesimiștii tind să aibă așteptări mai scăzute, astfel încât să poată scădea într-o oarecare măsură anxietatea unui potențial rezultat negativ, dar și să experimenteze o surpriză plăcută atunci când lucrurile merg cum merg.
3. Încredere
Oamenii care au încredere nu au încredere doar în ceilalți, ci au mult mai mult în ei înșiși. Sunt siguri de sine și autentici; ei știu exact cine sunt și vor apărea în ceea ce cred. Sunt amabili și plini de compasiune cu ceilalți și sunt plini de resurse în ajutorul lor pentru oameni.
Oamenilor care au încredere le place să învețe mai multe despre ceilalți, precum și despre ei înșiși, iar acest lucru le permite să devină oameni mai susținători pe termen lung.
Oamenii care au încredere sunt, de asemenea, mult mai umili decât alții. Le place să ajute oamenii și nu cer nimic în schimb.
4. Invidios
Invidiosul este cel mai comun dintre cele 4 tipuri de personalitate, aproximativ 30% din grupul de testare se încadrează în această categorie. Acest tip de personalitate este de obicei irațional fără să-și dea seama. Ei aleg să facă singuri o sarcină pentru că nu suportă pe cineva să facă mai bine decât ei, chiar dacă ar putea primi mai puțin ca rezultat.
Oamenii invidioși nu sunt neapărat conduși de gelozie, ci mai degrabă de lipsa de încredere și de incapacitatea de a face față situațiilor în care alți oameni obțin mai mult decât ei. Acest lucru îi poate conduce și să îi împiedice pe alții să reușească.

 

Lasă un comentariu