Ucigașul tăcut al familiei și al căsătoriei care este adevăratul motiv al distrugerii multor relații

Gândește-te la asta în timp ce ai o ceartă cu partenerul de viață!
Celebrul scriitor, antreprenor și preot, Derek Harvey, și-a împărtășit descoperirea, care poate distruge chiar și cea mai puternică căsătorie, în cadrul unui articol.
„Imediat după căsătorie, soția mea și cu mine am participat la un seminar privind reabilitarea victimelor traficului de ființe umane. Într-o conversație cu publicul, prezentatorul a adresat o întrebare privind căsătoria: „Care este motivul din spatele divorțurilor?”
M-am considerat un expert în această chestiune, deoarece participasem recent la consultarea premaritală. Am ridicat rapid mâna și am răspuns: „Banii, infidelitatea și comunicarea precară.” Apoi m-am uita la soția mea, care stătea în apropiere, și am zâmbit. Prea ușor…
Răspunsul meu era greșit.
„Acestea sunt doar simptome ale unei probleme reale.”
La această întâlnire, eu, un nou soț și un tânăr arogant, am primit o lecție a umilinței și cel mai bun sfat despre căsătorie, pe care nu puteam decât să-l accept.
Iată ce mi-a răspuns: „Motivul pentru care o căsătorie se termină printr-un divorț este simplu: așteptările nesatisfăcute. Acesta este ucigașul căsniciei!”
Am încercat să-i recunosc cuvintele. O mare parte din ceea ce a fost spus mai târziu, nu am auzit. Am fost prea ocupat gândindu-mă la toate așteptările nesatisfăcute pe care le-am întâlnit deja după o lună de la căsătorie. Nevoile nesatisfăcute nu sunt doar motivul divorțurilor, ci și ale vieții nereușite.
Antonio Banderas a spus câteva cuvinte foarte înțelepte: „Așteptările sunt cauza tuturor dezamăgirilor”.
Nu contează dacă ești singur sau căsătorit, lucrezi sau ești șomer, bătrân sau tânăr. Cu toții suntem atinși cândva de așteptările nesatisfăcute!

 

Lasă un comentariu