Singuraticii sunt unii dintre cei mai inteligenți și loiali oameni pe care îi veți întâlni vreodată

De fapt, inteligența lor îi face capabili să fie mulțumiți în singurătate. De aceea, mă plictisesc de toate discuțiile negative despre cei care doresc să se bucure de timp singuri, departe de mulțime. A fi singuratic nu înseamnă că ceva nu este în regulă cu tine. Dacă gândești așa, te înșeli. Nu este părerea mea, este un fapt. Nu ai scris alfabetul și nu ai făcut regulile. Sunt multe ingrediente în supă! Lasă-mă să rezolv asta pentru tine. Cred că se cuvine puțină smulgere și rearanjare.
În primul rând, nu atac pe nimeni, îl susțin pe omuleț, pe cel din colțul întunecat și pe cel care a fost hărțuit de prea mult timp. De fapt, mi-ar plăcea să te ajut să cunoști singuraticul, introvertitul, intelectualul încrezător și tăcut. Să sperăm că nu mai ești jignit și poate chiar puțin curios despre singuratic. În primul rând, trebuie să clarific ceva.
Există două tipuri de singuratici
Cel singuratic nu este întotdeauna un introvertit, de fapt. Uneori, singuraticul are o capacitate perfectă de a-și face prieteni, de a socializa și chiar de a obține o mulțime de atenție. Doar că ei preferă să fie singuri. Au si ei prieteni!
Singuraticii au capacitatea de a-și face prieteni de top, deoarece aleg să aleagă cu grijă. Prietenii lor sunt de obicei într-un grup mic. Singuraticii extrovertiți sunt pretențioși cu timpul lor, chiar egoiști, ceea ce înseamnă că le place să învețe despre ei înșiși și să învețe continuu lucruri despre viață.
Și nu, asta nu înseamnă că sunt absorbiți de sine. Nu sunt pozitiv pentru că sunt un singuratic destul de introvertit, dar singuraticii extrovertiți probabil că nici nu au timp pentru discuții.
Pe de altă parte, singuraticul introvertit este puțin diferit. Au probleme cu mulțimi mari de oameni, nu este doar o alegere. Introvertiții se simt mai în siguranță singuri, nu există riscul de stingere socială sau de respingere.
Unii cred că a fi un singuratic introvertit este nesănătos. Ei simt că timpul impus singur este aproape de anxietate. Pot să înțeleg acest lucru personal, deoarece am îndurat atacuri de panică când am experimentat mediul haotic al unui parc de distracții. Acest lucru se datorează faptului că introvertiții pot fi victimele supraîncărcării cu stimuli! Singuraticii introvertiți au nevoie de mai mult timp pentru meditație și răsfățarea simțurilor.
Și nu uita, a fi singuratic nu este același lucru cu a fi singur.

 

Lasă un comentariu