10 semne că pisica ta este fericită

Este dificil să știi dacă o pisică este fericită din simplul motiv că nu își arată emoțiile, spre deosebire de un câine. De fapt, arată unele semne subtile care trec aproape neobservate dacă nu știi să le recunoști.
1. Clipește încet
Dacă pisica stă lângă tine și ochii ei sunt pe jumătate închiși când te uiți la ea, înseamnă că se simte bine în jurul tău.
2. Se alintă de tine
Feromonii pe care îi depune în timpul acestui gest sunt semnul unei mari încrederi în proprietar.
3. Toarce des
După cum știm, pisicile pot toarce și atunci când sunt anxioase. Dar dacă pisica începe să toarcă de fiecare dată când te apropii de ea, înseamnă că se simte bine în compania ta.
4. Are poftă de mâncare
Un animal care mănâncă bine este un animal fericit și sănătos. Pisicile, în comparație cu câinii, mănâncă puțin și des.
5. Se spală
Este semnul bunăstării. Dacă pisica se spălă în fiecare zi, înseamnă că este fericită. Dacă nu se spală ar putea fi motiv de îngrijorare.
6. Îți arată fundul
Chiar dacă te poate enerva uneori, pisica își arată posteriorul pentru a-și manifesta fericirea.
7. Îți arată burtica
Pentru o pisică, arătarea burții este semnul suprem al încrederii. Dacă pisica se întinde adesea pe spate cu labele în sus, îți arată că este fericită și te acceptă ca “stăpânul” ei.
8. Îi place să se joace
Pisicile sunt jucăușe în mod natural. Dacă pisica își petrece ziua jucându-se cu tine sau cu jucăriile ei, este o felină fericită.
9. Ține coada în sus
Pisicile comunică mult cu coada. Deci, dacă felina ține coada ridicată cu vârful curbat ușor în formă de cârlig, este un semn de fericire.
10. Este sociabilă
O pisică care te întâmpină seara când vii acasă și este foarte prezentă în viața familiei este o pisică fericită.

 

Lasă un comentariu