Cele mai frumoase 10 citate lăsate lumii de luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu

Mihai Eminescu, poetul național al României, a lăsat în urmă o bogată moștenire literară, inclusiv numeroase citate care au rămas în inimile cititorilor. Iată câteva dintre cele mai frumoase citate ale sale:

  1. „Norocul ține de tine, de hotărârea ta, de voința ta, de hotărârea de a nu te lăsa învins niciodată și de a găsi mereu o cale de ieșire din încurcăturile vieții.”
  2. „În lumea minunată a poeziei, sufletul găsește adăpostul și hrana de care are nevoie pentru a trăi în eternitate.”
  3. „Ceea ce privești cu dragoste devine frumos; ceea ce privești cu dispreț devine urât. Frumusețea și urâțenia nu sunt în lucruri, ci în ochii care le privesc.”
  4. „Când iubești, nu vezi decât frumusețe în jurul tău. Iubirea este oglinda care reflectă lumina sufletului.”
  5. „A iubi înseamnă a înțelege că suntem făcuți unul pentru celălalt, că suntem două jumătăți ale aceluiași suflet.”
  6. „Fericirea este ca o flacără mică care arde în inima noastră. Trebuie să o păstrăm mereu vie, să nu lăsăm vântul vieții să o stingă.”
  7. „În inima fiecărui om există o stea care îl călăuzește pe drumul vieții. Trebuie doar să avem încredere în ea și să o urmăm, căci ea ne va ghida întotdeauna spre lumină.”
  8. „Viața este ca o carte deschisă, iar fiecare zi este o pagină nouă pe care o putem scrie cu gânduri bune și fapte nobile.”

Aceste citate reflectă înțelepciunea și sensibilitatea lui Eminescu, ilustrând modul în care el aborda teme precum iubirea, frumusețea, fericirea și înțelepciunea în poeziile sale.

Lasă un comentariu