6 lucruri care te pot ajuta să înveți să ierți

Mult prea des avem ranchiuni pe care ar trebui să le renunțăm. Deși nu ar trebui să-i lăsăm pe cei care ne-au greșit să revină în viața noastră, nu ar trebui să ne oprim asupra lucrurilor pe care ni le-au făcut.
Dacă ești cineva care se luptă să-i ierte pe alții, ar putea fi nevoie să devii conștient de lucrurile de mai jos. Aceste lucruri te pot ajuta să renunți și să ierți, astfel încât să te poți îmbunătăți. Doar pentru că ierți nu înseamnă că trebuie să uiți sau că ar trebui să lași pe cineva să revină în viața ta, dar îți oferă un sentiment de pace.
6 lucruri care te pot ajuta să înveți să ierți:
1. Recunoaște-ți propriile emoții și lucrează pentru a le elibera.
Fii conștient de ceea ce simți și de ce simți asta. Nu vă îmbuteliați emoțiile și refuzați deloc să le simțiți. Dacă nu le adresezi niciodată în acest fel, nu vei putea niciodată să treci peste lucrurile în mod corespunzător.
2. Fii mai empatic.
Gândește-te la lucruri dintr-o perspectivă diferită. Nimeni nu este perfect și toți facem lucruri care uneori sunt puțin încurcate. Ai făcut greșeli și în viața ta. Nu toată lumea este capabilă să recunoască lucrurile pe care le-au făcut și nu ai nevoie de ele pentru a ierta.
3. Ia decizia de a te pune pe primul loc.
Nu mai alege să rămâneți o victimă. Ia decizia de a fi tu însuți mai presus de orice altceva și practică îngrijirea de sine. Încetează să te mai gândești la lucruri și, în sfârșit, acordă-ți un moment de pace.
4. Realizează că a da drumul este un lucru bun.
Înțelegeți că eliberarea poate fi dificilă, dar este singura modalitate de a merge mai departe. Nu poți trăi în viitor dacă ești întemeiat în trecut. Nu există nicio mișcare înainte dacă ești într-o rutină din care nu poți ieși.
5. Întrebați-vă dacă să insistați pe „asta” chiar merită?
Fă-ți timp să stai și să vorbești cu tine însuți. Întreabă-te dacă locul unde ești este locul unde vrei să fii și dacă cine ești este așa cum te vezi peste cinci ani. Chiar merită asta? Cauți mai multe daune decât ar trebui să insiste asupra lucrurilor?
6. Luați o acțiune pozitivă pentru a schimba lucrurile.
Odată ce ați făcut lucrurile enumerate mai sus, luați cu adevărat acțiuni pozitive pentru a schimba lucrurile din viața voastră. Nu mai fiți o victimă și mergeți mai departe și luați propriile decizii. Dacă vrei să faci ceva, nu lăsa trecutul să te țină înapoi.

 

Lasă un comentariu