7 lecții de viață pe care dacă le înțelegi îți regăsesti liniștea și fericirea

Oamenii nu sunt niciodata multumiti. Daca au putin, vor mult. Daca au mult, vor si mai mult. Daca dau pe-afara de cat au, vor sa fie fericiti cu putin, dar sunt incapabili sa faca vreun efort pentru asta. Poate fiindca nu pricep ca fericirea e asa de simpla?
Iata care sunt cele 7 lectii de viata pe care daca le intelegi iti regasesti linistea si fericirea
1. Pe masura ce cresti, ramai cu un numar limitat de prieteni si acest lucru este unul normal. Calitatea de prieteni este mult mai importanta decat numarul lor.
Timpul trece, iar oamenii vin si pleaca din viata noastra. Foarte putini raman, insa este ceva normal. Nu trebuie sa fii inconjurata de foarte multi oameni… doar cateva prietenii semnificative.
2. Este in regula sa suferi.
Meriti sa simti totul. Niciodata nu te simti stanjenita de durerea ta. Doar acceptand suferinta iti poti ajuta inima sa se vindece. Nu grai intregul proces de a iti fi mai bine, evitand anumite etape importante ale acestuia. Uneori este important sa iti faci timp pentru a intelege ce simti pentru a fi cu adevarat bine.
3. La un moment dat, parintii nu trebuie sa mai fie…parinti. Incepe cu o conversatie si spune-ti punctul de vedere
Tot ce fac parintii nostri pentru noi este minunat; ei o fac pentru ca sunt ingrijorati si vor sa ne protejeze. In loc sa ascundem cine suntem trebuie, insa, sa incepem sa avem discutii cu ei si sa le explicam care este situatia.
4. Alegerea unei solutii usoare pentru problemele pe care le avem nu este ceva rusinos
Suntem obisnuiti sa credem ca „nimic nu creste in interiorul zonei de confort”. Ni se spune sa alegem cea mai dificila optiune pentru ca asa ne dezvoltam in viata. Insa de ce sa alegem complexitatea, stresul cand putem alege o optiune usoara si sa fim fericiti?
5. Problemele sunt adevarate lectii de viata
Este important sa pierdem cateva batalii deoarece acestea ne ofera cele mai bune lectii de viata. Uneori victoria nu este importanta, ci tot ce invatam in drumul catre victorie.
6. Ai mai multa incredere in tine
Nu lasa pe nimeni sa iti strice zenul. Fii mandra de alegerile tale si asigura-te ca iti exprimi sentimentele. Asculta sfaturile primite, insa lasa-te condusa de intuitie si de inima deoarece acestea nu dau niciodata gres.
7. Din cand in cand, opreste-te, respira si bucura-te de micile bucurii ale vietii
In timp ce urmarim visurile noastre si incercam ca relatiile cu oamenii din jurul nostru sa functioneze, uitam complet care sunt lucrurile care ne aduc adevarata fericire. Uneori, micile bucurii ale vietii sunt cu adevarat importante. Un dans in ploaie, un apus roz, o plimbare prin parc… incearca sa iti dai seama care sunt lucrurile care iti pun zambetul pe buze si bucura-te de ele mai des.

 

Lasă un comentariu