Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare pentru a ne aminti că suntem capabili să zburăm. O pildă scurtă care te va pune pe gânduri

A fost odată un împărat care a primit doi șoimi. Unul dintre ei a fost antrenat și ascultător, dar celălalt, despre care se spunea că refuză să se dezlipească de creanga pe care stătea, a fost o provocare pentru dresor. Slujitorii încercau în zadar să-l facă să zboare, dar șoimul nu se mișca. Împăratul a fost frustrat și a cerut ajutor.
Atunci, un bătrân înțelept s-a oferit să încerce. A doua zi, când împăratul s-a trezit, a văzut șoimul zburând de colo-colo. Curios, l-a întrebat pe bătrân:
“Cum ai reușit să-l faci să zboare?”
Bătrânul a răspuns calm:
“A fost foarte simplu. Nu a trebuit decât să îi tai craca de sub picioare.”
Morala acestei povești este profundă: Uneori, Dumnezeu ne taie craca de sub picioare pentru a ne aminti că suntem capabili să zburăm. Fiecare dintre noi are o “creangă” care ne ține ancorati, dar dacă ne desprindem de ea, putem descoperi frumusețea lumii și puterea noastră interioară.
P.S.: Tu, dragă cititor, care este creanga ta de pe care refuzi să zbori? Cum ar fi dacă te-ai desprinde de ea chiar acum și ai începe să zbori?

Lasă un comentariu