Ai prieteni falși? Iată 11 semne care atestă acest lucru!

Să recunoaștem, lumea este plină de oameni falsi și superficiali.
Probabil că te-ai întâlnit și tu cu ei. Aceștia sunt genul de oameni care susțin prietenii numai pentru propriul lor beneficiu. Și ceea ce ar putea părea o adevărată prietenie nu este de fapt.
Iată care sunt semnele, care atestă că ai prieteni falși în jurul tău!
1. Sunt egoiști
Este normal să fii puțin egoist în viață. Unii ar numi-o chiar o trăsătură de auto-conservare. Dar există o linie fină între a avea grijă de sine și de a face totul pentru binele tău, indiferent cât de mulți oameni ai răni. Un prieten fals prezintă acest comportament din urmă. Nu se gândește niciodată la părerea ta și alege să facă doar ce vrea el. Ar putea fi vorba despre ceva mic, cum ar fi decizia la care club să mergeți, sau despre ceva mai semnificativ, ca ignorarea apelului tău prin care îi ceri ajutorul.
2. Relația voastră este condiționată
„Prietenii falsi sunt ca niște umbre: întotdeauna lângă tine, în momentele cele mai strălucitoare, dar nicăieri la ceasul cel mai întunecat. Prietenii adevărați sunt ca stelele, nu le vezi întotdeauna, dar ele sunt mereu acolo”. Cum oamenii falsi sunt egoiști, toate relațiile lor sunt condiționate. Asta include și prietenia ta. Sunt prieteni cu tine doar pentru că ești popular, ia aminte!
3. Se hrănesc cu bârfă și dramă
Nu există semne mai evidente decât asta. Și dacă prietenului tău îi place să vorbească despre alte persoane, care nu sunt de față, probabil că face același lucru și cu tine.
4. Se comportă ciudat atunci când sunteți cu alți oameni
Observi că prietenii tăi acționează diferit atunci când ești cu alte persoane? De parcă deodată sunt „mai frumoși” sau mai nevinovați decât atunci când sunt doar cu tine?
Acesta este un semn al unui comportament narcisist, pe care îl au cei mai mulți prieteni falsi.
5. Trebuie să acționați doar cum le place lor
Este normal să îi mulțumești pe cei pe care îi iubești. Dar dacă ei exagerează și vor înceta să te mai placă, dacă nu faci ca ei, atunci ai parte de prieteni falși în jur.
6. Sunt mincinoși patologi
Poate fi ceva la fel de simplu ca minciuna despre vârsta lor sau ceva drastic ca minciuna despre munca lor. Prietenii falsi ar minti despre părțile lor neplăcute, astfel încât acestea să arate bine pentru tine și pentru ceilalți oameni.
7. Prietenii falsi sunt extrem de manipulativi
Un prieten fals manevrează fiecare situație în propriul său avantaj. Și ai putea crede că asta nu are nimic de-a face cu tine. Dar dacă prietenul tău ia decizii bune pentru el, dar rele pentru tine, atunci tu ești cel care va suferi în cele din urmă.
8. Vorbesc urât despre tine, când nu ești de față
Ai auzit că unul dintre prietenii tăi a vorbit urât despre tine, când nu erai în cameră? Cu înclinația sa pentru drama, acest lucru nu este cu adevărat atât de surprinzător.
Prietenii adevărați nu ar face așa ceva niciodată!
9. Prietenii falsi sunt gelosi
Un prieten adevărat va fi mulțumit de orice lucru bun care ți se întâmplă. Când promovezi, te căsătorești sau orice merită sărbătorit, vor sărbători alături de tine.
Dar prietenii falsi sunt opusul. Ei pot părea geloși pe tine. Ei vor încerca să facă lucruile să pară, nu atât de importante…
10. Sunt exagerat de competitivi
Acest tip de competiție poate fi inofensiv. Dar, într-un anumit moment, vei dori să fii înconjurat de prieteni care nu vor face aceste lucruri.
11. Sunt extrem de critici
Nimic nu îi place unui prieten fals. Nimic nu îi place, cu cât mai mult atunci când vine vorba de tine.
Ei au adesea complexitate de superioritate și cred că sunt în situația în care pot fi prea critici față de ceilalți. Observă greșelile minuscule pe care le faci și le amplifică. Scoate-i din viața ta. Nu poți avea încredere în ei

 

Lasă un comentariu