Poveste cu tâlc: Tu ce ești: ou, morcov sau cafea?

O poveste despre puterea ta interioara.
O fata se plangea tatalui sau ca nimic nu-i iesea bine. Nu stia cum sa faca sa avanseze si ea in viata, si se considera invinsa de ostacolele ce-i apareau mereu. Era obosita sa lupte fara a obtine niciun rezultat. Avea impresia ca de fiecare data cand rezolva o problema, aparea alta.
Tatal sau, un bucatar iscusit, a adus-o la serviciu cu el. A luat 3 oale si le-a pus cu apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba apa, a pus morcovi intr-una, oua in alta si in ultima niste cafea. Le-a lasat sa fiarba fara sa spuna un cuvant si suradea fetei lui. Fata astepta cu nerabdare, intrebandu-se ce voia sa faca tatal ei. Dupa 20 de minute tatal a stins focul. A scos ouale intr-un castron, a scos morcovii intr-o farfurie si la sfarsit a pus cafeaua intr-o ceasca.
Privindu-si fiica a intrebat-o:
– Draga, ce vezi aici ?
– Oua, morcovi si cafea, a raspuns ea.
I-a spus sa atinga morcovii. Ea i-a atins si a observat ca sunt moi. Apoi i-a cerut sa ia un ou si sa-i curete de coaja. Atunci ea a observat ca e foarte tare. Dupa care i-a cerut sa guste din cafea. Si ea a inceput sa rada si sa soarba lichidul parfumat.
Surprinsa si intrigata l-a intrebat pe tatal sau: – Bine ! Ce semnificatie au toate acestea, tata ? Atunci el i-a explicat ca cele 3 elemente au infruntat aceeasi adversitate: apa fiarta. Doar ca au reactionat complet diferit.
1. Morcovii s-au inmuiat si au devenit usor de sfaramat.
2. Ouale au devenit foarte dure.
3. In schimb cafeaua a schimbat apa.
– Care din aceste elemente te crezi tu ? Cand adversitatea bate la usa ta, cum raspunzi? si-a intrebat fata.
Esti un morcov, care pare tare, dar, cand fatalitatea si durerea te ating, te inmoi si iti pierzi taria?
Esti un ou care incepe cu o inima maleabila, cu un suflet candid, dar dupa un necaz mai mare, dupa un esec sau dupa lovitura puternica, devine dur si inflexibil? Pe din afara nu te schimbi, dar pe dinauntru sufletul si inima se impietresc?
Sau esti un graunte de cafea? Ce face grauntele de cafea? Cafeaua schimba apa fiarta, elementul care-i cauzeaza durerea. Cand apa ajunge la punctul maxim de fierbere cafeaua lasa cea mai buna aroma si savoare.
Iti doresc sa ajungi ca grauntele de cafea, ca atunci cand valurile infierbantate ale vietii vor izbi in vasul inimii tale, sa poti reactiona pozitiv, fara sa te lasi invinsa de circumstante si sa faci in asa fel ca totul in jurul tau sa se amelioreze!
Iti doresc ca intotdeauna sa fie o lumina in fata drumului tau si a persoanelor care te inconjoara!
Iti doresc ca intotdeauna sa poti iradia cu forta, dragostea, credinta si nadejdea ta, optimismul si bucuria de a trai “dulcea aroma de cafea”.
Lasa sa iasa din tine tot ceea ce ai tu mai bun! Toate necazurile si tot ceea ce ti se pare in prima faza un blestem, lasa-le sa-ti devina o binecuvantare.
Niciodata sa nu-ti pierzi nadejdea… Niciodata sa nu renunti…

 

Lasă un comentariu