„Cea mai bună hrană pentru creier este bucuria” – Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea

Neurochirurgul Vlad Ciurea: sfaturi pentru o bună odihnă a creierului
Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea a absolvit in 1964 Facultatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti. Celebrul neurochirug ne oferă o serie de sfaturi pentru o bună odihnă a creierului.
„Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni şi pentru a-l stimula.
Mai puţin televizor, pentru a nu face din creier o victimă a ştirilor, și să dormim fără telefonul mobil în apropiere. Dimineaţa ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă.”
Creierul are nevoie de odihnă și de respect
„Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operaţie chipul suferinţei. Intervenţiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, şi pe bună dreptate.
Familiile pacienţilor sunt îngrijorate în faţa unei operaţii pe creier. Echipele care mi se alătură sunt şi ele marcate de efort şi de concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ţii în mână. Poate nu ştiaţi, dar şi creierul are nevoie de odihnă şi de respect”, ne spune Prof. Dr. MSc. Alexandru Vlad Ciurea.
Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni şi pentru a-l stimula. Şi creierul are nevoie de stimuli pozitivi”, ne explică neurochirurgul Vlad Ciurea.
Un pahar de vin roșu este binevenit
„Este recomandat să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă şi creierul. Vinul roşu este recomandat pentru că ajută la curățarea vaselor capilare din creier, dar fără exagerări, pentru că alcoolul atacă celula nervoasă.
Dacă sunteţi fumători, aflaţi că un trabuc de calitate o dată pe săptămâna poate bucura creierul. Un pachet de ţigări pe zi, nu!”, ne sfătuieşte renumitul medic Vlad Ciurea.
Profesorul Vlad Ciurea ne recomandă să acordăm timp și pentru noi înşine
„Să îţi acorzi timp înseamnă să cauţi linişte, ordine interioară şi bucurie. Să ai grijă de tine înseamnă să stai în rosturi. Bucuria este adevărata hrană a creierului.
Vă invit să meditaţi o clipă la scara valorilor creştine a Sfântului Apostol Petru: fapte bune, conștiință, înfrânare, răbdare, evlavie, iubire frăţească și familială, dragoste. Fiecare decurgând din cealaltă.”

Lasă un comentariu