1 martie în calendarul ortodox. Cea mai puternică rugăciune pentru vindecarea bolilor!

Sărbătoare mare pentru creștini încă din prima zi a lunii martie! De Ziua Mărțișorului, credincioșii de pretutindeni mai au un mare motive de bucurie. În calendarul ortodox este trecută Sfânta Muceniță Evdochia samarineanca. Totodată, oamenii trebuie să știe că există și o rugăciune specială pentru vindecarea bolilor care odată rostită îi va ajuta să treacă mai ușor peste astfel de necazuri.
Evdochia samarineanca, pomenită pe 1 martie
În ceea ce-i privește viața Sfintei Evdochia ea a trăit în timpul domniei împăratului Traian și că era de origine din cetatea Iliopolei, mai exact din provincia Libanului, situată în Frigia.
Sfânta Evdochia samarineanca a găsit mai târziu calea spre bunătate. Inițial, aceasta a dus o viață de desfrâu, mulți fiind atrași de frumusețea chipului ei. Ea a ajuns să iubească credința după ce l-a auzit pe monahul Ghermano vorbind despre pocăință. Astfel, Sfânta Muceniță Evdochia a vrut să-și schimbe stilul de viață și a fost botezată de Teodot.
Sfânta Muceniță Evdochia samarineanca a devenit astfel credincioasă și pentru a-și ajuta semenii și-a împărțit toată averea, apoi s-a retras la o mănăstire. Aceasta și-a dat ultima suflare ca o martiră, pentru că nu a renunțat niciodată la iubirea față de Dumnezeu.
Rugăciunea care-i ajută pe bolnavi să se vindece
Tot astăzi, de 1 martie, credincioșii trebuie să rostească o rugăciune specială. Conform credinței, aceasta îi va ajuta pe bolnavi să se vindece de cele mai grele boli.
„Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hris­toase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai pri­mit moarte pe cruce pentru mântuirea noas­tră! Din adâncul inimii Te rog să primeşti sme­rita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală! Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre fo­losul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl pu­tem ajuta, dacă nu ne vei lumina cu harul Tău”, trebuie să rostiți astăzi.

 

Lasă un comentariu