„Cereți și vi se va da, căutați si veți găsi, bateți și vi se va deschide”

În Evanghelia după Matei, găsim aceste cuvinte în capitolul 7, versetele 7 și 8. Isus îi îndeamnă pe oameni să ceară, să caute și să bată, asigurându-i că vor primi răspuns, vor găsi și li se va deschide. Aceste versete au o semnificație profundă și pot fi aplicate în multe aspecte ale vieții noastre.

  1. Cereți și vi se va da: Aceasta nu este doar o invitație la rugăciune, ci și o promisiune. Dacă cerem cu credință și sinceritate, Dumnezeu ne va răspunde. Nu trebuie să ne temem să venim înaintea Lui cu nevoile noastre.
  2. Căutați și veți găsi: Viața este plină de întrebări și căutări. Căutăm sens, scop, iubire, înțelepciune și multe altele. Isus ne încurajează să căutăm cu hotărâre, pentru că vom găsi răspunsurile de care avem nevoie.
  3. Bateți și vi se va deschide: Acesta este un apel la perseverență. Uneori, ușile par închise, dar dacă continuăm să batem, ele se vor deschide. Fie că este vorba de oportunități, relații sau înțelegere, trebuie să fim hotărâți să nu renunțăm.

Aceste principii nu se aplică doar în context religios, ci și în viața de zi cu zi. Când suntem în căutarea soluțiilor, când ne confruntăm cu obstacole sau când avem nevoie de ghidare, putem să ne amintim aceste cuvinte și să avem încredere că, dacă cerem, căutăm și batem, vom primi, vom găsi și ni se va deschide.

Să fim perseverenți și să avem credință!

Lasă un comentariu