Cum este relația ta? Iată 20 de semne ale unei relații bazată pe iubire

1. Îți crește încrederea în tine alături de el/ea. Unul din marile avantaje a unei relații sănătoase este creșterea continuă pe toate planurile.
2. Te valorizează mereu. Căutăm mereu valorizarea, într-o astfel de relație ea vine firesc și chiar acolo unde nici nu te aștepți.
3. Îți vorbește calm. Tonalitatea și inflexiunile vocale spun mai mult decât cuvintele, o voce caldă și cu o tonalitate joasă arată respect și afecțiune.
4. Recunoaște când greșește. Cele mai multe relații se strică datorită ego-ului, dacă nu reușești să recunoști când greșești înseamnă că ego-ul tău e mai important decât relația.
5. Îți oferă libertate. Libertatea este atributul iubirii, orice semn de posesivitate și/sau gelozie arată clar că libertatea ta nu e așa importantă pentru celălalt.
6. E sincer cu tine. Sinceritatea chiar dacă uneori e dureroasă, ea arată sănătatea unei relații, orice minciună va înrăutăți relația, pentru că subconștientul celuilalt va ști că minți și se va comporta în viitor ca și cum ai fi un mincinos.
7. Îți oferă afecțiune. Afecțiunea este o nevoie psihologică esențială, ne-o dorim și o căutăm toată viața, într-o relație bazată pe iubire pur și simplu această nevoie e împlinită în mod constant încât această nevoie mentală dispare
8. Te respectă. Respectul îmbunătățește relația și apropie partenerii.
9. E sensibil. Această trăsătură se referă mai mult la bărbați, pentru că femeile sunt sensibile de la natură. Sensibilitatea arată vulnerabilitățile bărbatului și culmea tocmai aceste vulnerabilități face ca femeia să se simtă în siguranță cu el.
10. Îți respectă intimitatea. Aici mă refer la respectul pentru informațiile pe care le împărtășești cu el/ea, adică nu te bârfește dacă nu ai înțeles.
11. E prietenul(a) tău/ta. Un parteneriat presupune o relație amuzantă, bazată mai mult pe joacă decât pe seriozitate, partenerul este (sau devine) partenerul tău de joacă.
12. Comunică cu tine, te ascultă. Prin natura lor, femeile comunică și bărbații ascultă, dacă ești femeie și cauți exclusiv comunicare mai bine caută-ți o prietenă, pentru că e foarte posibil ca forțând lucrurile partenerul nici măcar să nu te mai asculte.
13. Te îmbrățișează. Contactul intim este semnul nonverbal al afecțiunii, se spune că un om sănătos are nevoie de minim 8 îmbrățișări zilnic, iar un copil de minim 12 pentru o viață sănătoasă.
14. Îți respectă opinia. Asta nu înseamnă că e și de acord cu tine, e doar manifestarea libertății pe care ți-o arată.
15. Iartă. Unde se păstrează ura, iubirea nu are loc, fără iertarea, în timp, iubirea ar dispare.
16. Te încurajează și te sprijină. Asta nu înseamnă că te va ajuta efectiv cu ce ți-ai propus. Aici o să dau un exemplu extrem ca să înțelegi. Să spunem că vrei să defilezi goală prin oraș în semn de protest pentru nu știu ce activitate politico-socială care ți se pare nedreaptă. Un partener care te sprijină și te incurajează va defila alături de tine, dar ATENȚIE, nu în aceiași ținută ca tine, e acolo pentru tine nu pentru protestul tău.
17. Lucrează constant la relație. O relație la care nu se lucrează va muri încet și sigur.
18. Nu caută să câștige orice dispută. Când ai o dispută cu partenerul întreabă-te ce e mai important pentru tine, fericirea sau să ai dreptate.
19. Îți oferă atenție. Dacă nevoia ta de atenție e așa de mare încât timpul pe care ți-l alocă ți se pare insuficient, atunci să știi că problema e la tine nu la el/ea. Dacă ți se acordă minim 20 de minute/ zi (aici excludem sexul) atunci e suficient, împlinirea acestei nevoie trebuie să vină din interior, nimeni nu o va împlini niciodată de la exterior, cel mai probabil vei deveni o lipitoare pentru partener, îl vei sufoca și asta va duce inevitabil la stricarea relației.
20. Face lucruri pentru tine. Face aceste lucruri pentru că așa simte și nu pentru că i-ai cerut tu, orice lucru care nu vine din suflet va crea frustrare în cel care o face dacă e obligat s-o facă constant.

Lasă un comentariu