Oamenii de știință declară: Succesul nostru în viață depinde de cel/cea cu care ne căsătorim

Studiile au aratat ca persoanele care au un sprijin de incredere in jumatatea lor, au mai multe sanse sa faca fata unor sarcini complexe.
Indiferent daca iti dai seama sau nu, succesul si perspectivele tale asupra vietii depind foarte mult de persoanele care te inconjoara. Potrivit oamenilor de stiinta, succesul este determinat in mare masura de persoana cu care te casatoresti.
Asadar, rezultatele unui studiu recent publicat de Universitatea Carnegie Mellon, arata ca sotul poate avea un impact imens asupra deciziilor tale, contribuind in cele din urma la reusita sau la esecul tau.
Este dovedit ca persoanele care au un sprijin de nadejde in fiinta iubita, sunt mai inclinate sa „isi permita sa aiba succes in viata.”
Persoanele sustinute de un partener tind sa abordeze sarcini mai complexe. Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat comportamentul a 163 de cupluri.
Fiecare dintre parteneri a avut de ales: sa rezolve o sarcina simpla sau sa concureze pentru un premiu. In acelasi timp, cercetatorii au observat si notat cu atentie, toate conversatiile sotilor.
Studiul a dovedit faptul ca, participantii carora li s-a acordat un sprijin mare din partea partenerului au acceptat adesea sa lupte pentru o recompensa. Si invers – cei care au fost mai putin sustinuti activ in familie, au optat pentru alegerea unei sarcini simple.
Dar cercetarea nu s-a incheiat acolo. Cand oamenii de stiinta au contactat aceleasi cupluri sase luni mai tarziu, au descoperit ca cei care au concurat pentru premiu au avut relatii mai puternice, si-au imbunatatit legatura și au devenit mai fericiti, comparativ cu cei care au ales sa se abtina de la concurenta.
Potrivit lui Brooke Fini, profesor de psihologie si autorul studiului, o echipa de oameni de stiinta a reusit sa demonstreze ca sprijinul pe care oamenii il primesc in momentul luarii unor decizii importante (cum ar fi alegerea unui nou loc de munca sau extinderea cercului de cunoscuti) afecteaza foarte mult bunastarea lor viitoare.
Partenerul, fie te ajuta sa reusesti motivandu-te sa folosesti toate oportunitatile care se ivesc, fie te impiedica sa faci acest lucru, reducand la maximum probabilitatea de a profita de sanse.
Cu toate acestea, nu numai femeile isi pot sprijini sotii. Regina R&B Beyonce crede, de asemenea, ca a avut succes datorita sprijinului acordat de sotul ei Jay-Z. Potrivit cantaretei, el o ajuta in absolut orice: „Nu as fi devenit femeia pe care o vezi acum daca acest barbat nu m-ar fi asteptat acasa. Simplul fapt ca stiu ca el este intotdeauna acolo este cheia succesului meu. ”
Concluzia?
A fi alaturi de cineva care crede in tine si te motiveaza sa joci la cel mai inalt nivel este cu adevarat de nepretuit. Astfel de relatii nu numai ca ajuta la obtinerea succesului, dar te fac si fericit, si recunoscator.

 

Lasă un comentariu