Cum să te asculte soțul. Trucuri în comunicare ca să te faci ascultată de un bărbat

Bărbații folosesc un set de reguli speciale pentru a comunica, cel puțin asta susțin cercetătorii. Pentru femei este foarte important să cunoască aceste reguli, de care trebuie să țină cont atunci când vor să se facă ascultate de bărbați.
Iată regulile limbajului masculin pe care trebuie să-l cunoști pentru a te face ascultată de bărbați.
1. Unui bărbat să-i comunici o singură informație o dată!
Creierul unui bărbat este compartimentat, ca și cum ar fi împărțit în mai multe cămăruțe, fiecare conținând o funcție ce lucrează izolat față de celelalte. De aceea, nu folosi mai multe piste când discuți cu un bărbat. Comunică-i un singur lucru o dată, altfel îi va fi greu să se concentreze pe mai multe deodată.
2. Lăsă-i răgaz să vorbească!
Creierul unui bărbat este conectat fie pe ascultare, fie pentru vorbire. Cei mai mulți bărbați nu le pot face simultan pe cele două. De aceea își așteaptă rândul să vorbească. Oferă-i răgaz să vorbească și nu-l întrerupe până când își termină fraza.
3. Când îl asculți ia-ți o expresie neutră!
Ia-ți o expresie serioasă când îți vorbește un bărbat și apelează la încurajări din când în când. Bărbații cred că o persoană care își schimbă expresia feței când ascultă pe cineva, are probabil probleme emoționale sau chiar mentale. Așadar, adoptă o expresie neutră.
4. Oferă-i informații și fapte!
Creierele bărbaților sunt interesate de relația dintre lucruri și sunt organizate pentru sarcini spațiale. Așadar, vino cu soluții pentru orice problemă, fapte, mărturii şi argumentează-ți opinia.
5. Folosește vorbirea directă!
De obicei, bărbații vorbesc mai puțin decât femeile și propozițiile lor sunt mai scurte și conțin mai multe fapte, date și soluții. Nu face aluzii și deducții, ci spune ce ai de spus, atacând direct subiectul.
Respectând aceste reguli te vei face mult mai bine ascultată de bărbați, atunci când te afli într-o relație de comunicare.

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Viewed using Just Read

Report an error

Lasă un comentariu