Alege un simbol și află care este următoarea etapă în viața ta

Când trecem prin diferite etape ale vieții, personalitatea noastră suferă diverse schimbă. Aceasta este partea inevitabilă. Și aceasta este experiența pe care fiecare persoană o va trăi mai devreme sau mai târziu. Dar unii dintre noi ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a depăși o anumită etapă. Și acest lucru nu depinde de vârstă.
Pentru a înțelege mai bine stadiul în care te afli în prezent, uita-te la simbolurile de mai jos. Alege-l pe cel care te impresionează cel mai mult. Memorează alegerea și citeşte mai departe, familiarizându-te cu rezultatele. Ai încredere în instinctele tale şi nu reţine prea mult alegerea.
1. Etapa atletică
Aceasta este etapa cea mai imatură, care este întâlnită adesea la persoanele implicate în sport. Ea se caracterizează printr-o manifestare a iubirii de sine și a aroganței. Trecând prin această etapă, oamenii se preocupă adesea prea mult de aspectul lor, de opiniile altora etc. Din cauza imaturității lor, trăiesc ca și când universul se învârte în jurul lor. Ei nu acordă atenție nevoilor celorlalți și nici nu doresc să știe despre asta.
În mod ciudat, narcisismul este o trăsătură cheie a acestei etape, dar dă naștere la autocritică și la o înțelegere slabă a stimei de sine. Deși aceasta este o reflectare a celor două extreme, aceste calități sunt strâns legate în timpul etapei atletice. Aceasta este fie că această persoană are un ego extrem de dezvoltat, fie că este extrem de nesigur de sine. De exemplu, ea este foarte îngrijorat de aspectul lui fizic, așa că nu știe ce vor gândi ceilalți despre ea. De obicei, această etapă este caracteristică perioade adolescentine.
2. Etapa războiului
După etapa atletică, oamenii trec, de obicei, prin etapa războiului. Pe durata sa, maturitatea se dezvoltă și o persoană își dă seama că este responsabilă pentru consecințele deciziilor sale. Ea începe să recunoască responsabilitatea față de ceilalți. Această etapă are loc în timpul învăţării. Încercăm în mod independent să aplicăm aceste cunoștințe pentru a îmbunătăți lumea din jurul nostru. Desigur, unele învățături sunt dificile și greu de înţeles, dar oricum sunt importante.
Succesul, ambiția și dorința de a-și atinge obiectivele sunt caracteristice pentru această etapă. Nu e de mirare că această etapă a fost numită „etapa războiului”. Aşa învățăm să luptăm pentru tot ce vrem și în ce credem. Treptat, persoana începe să realizeze greutatea reală a acțiunilor sale și merge mai repede spre obiectiv. Motivaţia necesară pentru a te împinge înainte este, de asemenea, realizată în această etapă. Chiar dacă ceva nu merge bine, o persoană câștigă înțelepciune și experiență.
3. Etapa declaraţiei
După depășirea îndoielii de sine, a narcisismului și a experiențelor trăite, vine o etapă în care o persoană își dă seama că are nevoie nu doar pentru a dobândi cunoștințe, ci și pentru a le împărți cu descendenții. Această etapă nu este atinsă de toată lumea și este dificil să o accepți. Dar asigurarea strămoşilor este o etapă foarte importantă în viața fiecărei persoane. În etapa anterioară, persoana a învățat să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile sale, deci este timpul să încredințeze această povară altora sau, mai degrabă, copiilor. Da, pe de o parte este înfricoșător, dar pe de altă parte, este o perioadă extrem de interesantă.
În această etapă, pe lângă faptul că ai copii, începi să te gândeşti la ceea ce poți lăsa în urma ta. Fiecare persoană este conștientă de importanța patrimoniului, de care poate fi mândră. Prin urmare, ea încearcă să analizeze toate acțiunile sale din trecut pentru a trage concluzii corecte și a le spune descendenților. Persoana va dori, de asemenea, să se asigure că ea este părintele de care vor mândri copiii săi. Prin urmare, ea va depune toate eforturile pentru auto-îmbunătățire și pentru a asigura fericirea copiilor săi.
4. Etapa spirituală
Ultima etapă se referă la cunoașterea sufletului tău. Fiecare persoană începe să realizeze imaterialitatea lumii materiale. Fiecare încearcă să găsească legătura care îi unește cu manifestările spirituale. Chiar și în ciuda importanței statului, a relațiilor, a copiilor și a succeselor trecute, o persoană se îndepărtează din ce în ce mai mult de toate acestea și vrea să se cunoască mai bine.
Legătura cu lumea spirituală este din ce în ce mai puternică în această etapă. Puterea spiritului ne surprinde încet, dar sigur, conștiința noastră. Începem să înțelegem că trupurile noastre sunt doar niște scoici care ne țin în lumea materială. Dar spiritul ne leagă de ceva mare. Când știi asta, viața ta se va schimba și toate lucrurile importante odată vor începe să pară mici. Vei începe să manifeşti compasiune fără să doreşti să obții ceva în schimb. Și experiența și înțelepciunea te îţi vor permite să îi instruieşti pe alții, să îi ajuţi să îşi găsească propria cale. Da, aceasta este ultima etapă, dar aduce bucurie, chiar dacă este dificil să ajungi acolo.

 

Lasă un comentariu