Ce se întâmplă cu corpul vostru când suferiți pierderea unei persoane dragi

Bilanțul emoțional al pierderii unei persoane dragi poate fi incomparabil. Durerea vă poate perturba bunăstarea mentală, rutina socială și stima personală.
Probleme cu inima
Sindromul inimii frânte este mai legitim decât ar putea sugera numele său metaforic, potrivit Asociației Americane a Inimii (AHA). Sindromul inimii frânte apare atunci când inima nu pompează sânge în mod normal din cauza hormonilor care pun stres asupra inimii. Persoanele cu sindromul inimii rupte cred adesea că au un atac de cord, deoarece observă simptome precum durere în piept și dificultăți de respirație. Ei pot observa chiar și alte simptome, cum ar fi bătăile neregulate ale inimii și șocul cardiogen, care este atunci când inima mai slabă nu poate pompa suficient sânge.
Cu toate acestea, sindromul inimii rupte nu este un atac de cord. Cercetările din acest an sugerează că creierul poate avea un rol important în cauzarea acestor probleme cardiace. Ei au descoperit că regiunile creierului responsabile pentru emoții, precum și procese precum bătăile inimii, respirația și digestia nu reușesc să comunice între ele.
Dureri
Pierderea unei persoane dragi poate răni din punct de vedere fizic la fel de mult pe cât poate răni emoțional. În plus față de durerea în piept cauzată de sindromul inimii rupte, durerea poate provoca durere în tot restul corpului. GoodTherapy, un site de informare condus de profesioniști în domeniul sănătății mintale, spune că durerea poate provoca dureri de spate și articulații, dureri de cap și rigiditate. Cantitatea copleșitoare de hormoni de stres eliberați în timpul procesului de doliu poate uimi efectiv mușchii pe care îi intră în contact. Cu toate acestea, GoodTherapy spune că aceste tipuri de dureri sunt de obicei temporare.
Modificări ale apetitului
Anxietatea și depresia pot determina o persoană în doliu să simtă greață sau să-și piardă pofta de mâncare. Pe de altă parte, unii oameni în doliu pot ajunge la mâncare nedorită bogată în calorii. Într-un studiu publicat în jurnalul Neuroscience and Biobehavioral Reviews, cercetătorii de la Universitatea Princeton au recunoscut modul în care consumul de zahăr eliberează dopamină, hormonul „bunului”. Unii oameni pot consuma dulciuri sau alte alimente nedorite pentru a obține o cantitate rapidă de dopamină.
Boală
În timpul procesului de doliu, sistemul imunitar devine mai slab, iar persoanele în doliu sunt mai susceptibile la îmbolnăvire, mai ales în timpul durerii acute. Cercetările publicate în American Journal of Hospice and Palliative Medicine au analizat rapoartele medicale ale părinților după moartea unui sugar sau a unui copil. Ei au descoperit că bolile acute ale părinților, spitalizările și modificările medicamentelor au crescut semnificativ în primele câteva luni de durere. Aceste boli includ răceli, gripă, dureri de cap, anxietate, depresie, infecții, dureri în piept și probleme gastro-intestinale.
Insomnie
Cele cinci etape ale durerii – negare, furie, negociere, depresie și acceptare – vă pot ține capul învârtit atunci când încercați să adormi. Potrivit autorului nostru, Partha Nandi, MD, lipsa somnului poate contribui la un risc mai mare pentru unele afecțiuni grave precum obezitatea, atacul de cord, deficiența imunitară și diabetul.

ACESTA ESTE UN MATERIAL TRADUS. NE CEREM SCUZE PENTRU EVENTUALELE ERORI

 

Lasă un comentariu