Superstiții care te feresc de ghinion și de care trebuie să ții cont dacă vrei să ai parte de noroc.

Superstițiile au existat din toate timpurile și peste tot în lume s-a dat crezare multora. Acestea au fost mai întâlnite în zonele rurale, unde oamenii credeau cu tărie în astfel de lucruri. Și se lăsau oarecum ghidați în viață de aceste crezuri. Se spune că într-adevăr cei care nu respectau ceea ce spunea superstiția aveau parte de lucruri rele, ghinioane sau de noroc și belșug, în funcție de superstiție.
Iată câteva dintre cele mai cunoscute superstiții
Evitați să aveți treisprezece invitați la o singură masă, fie mai puneți o masă și împărțiți invitații la două mese. Sau faceți în așa fel încât mai invitați pe cineva, altfel este cu ghinion.
Garoafele sunt și ele pe lista superstițiilor, așa că nu oferiți aceste flori actorilor, mai ales la premiere. Se spune că prevestesc un fiasco.
Crizantemele, despre aceste flori se spune că simbolizează moartea și nu ar trebui oferite decât în cazul decesului cuiva.
Despre flori, de asemenea, se știe că nu se oferă flori în număr par, buchetele trebuie să cuprindă un număr fără soț de fire. Doar în cazul înmormântărilor se duc flori în număr par.
Superstițioșii evită să primească solnița din mână în mână, ci vor prefera să o ia singuri, altfel se spune că aduce ceartă. De asemenea, se spune că dacă verși sare, vei avea parte de ceartă.
Tot ceartă în casă prevestește și așezarea cuțitului cu tăișul în sus. Așadar, dacă sunteți superstițioși evitați acest lucru.
Când oferiți o foarfecă cuiva, să nu o faceți cu vârful acesteia îndreptat spre cel căruia i-o oferiți.
Superstiții care te feresc de ghinion, legate de obiecte
Umbrela nu trebuie deschisă niciodată în casă în fața cuiva, deoarece superstiția spune că acestuia i se poate întâmpla ceva rău în viitorul apropiat.
Despre naștere, superstiția spune că nu este bine să oferi cadouri unui copil nenăscut. Acestea se oferă după nașterea copilului.
Inelele de logodnă nu ar trebui să fie accesorizate cu perle, deoarece acestea ar simboliza lacrimile. De asemenea, inelele de logodnă să nu fie nici cu pietre de opal și acvamarin, deoarece poartă ghinion.
În cazul căsătoriei superstiția zice că mirele nu trebuie să vadă rochia miresei înainte de ziua nunții. În caz contrar, se spune că e semn rău. O altă tradiție spune că mireasa trebuie să poarte în ziua nunții un obiect de vestimentație vechi, unul nou, unul împrumutat și unul albastru. De asemenea, cel care calcă primul în biserică, dintre cei doi miri, în ziua cununiei, acela va fi stăpân în căsnicie.
Alte superstiții
Se mai spune că nu este voie să te întorci din drum, chiar dacă ți-ai amintit pe drum că ai uita ceva, deoarece nu-ți va merge bine și nu vei realiza nimic în drumul tău.
O altă superstiție spune că dacă te mănâncă palma stângă este semn că urmează să primești bani, iar dacă e vorba de cea dreaptă, vei fi nevoit să dai bani.
Bufnița este și ea subiect de care se leagă superstiții, se spune că dacă aceasta se aude cântând pe lângă o casă, mai multe nopți la rând, în acea casă va deceda curând cineva. De asemenea, dacă plânge câinele casei e semn că va muri cineva curând în acea familie.
Legat de ora exactă superstiția spune că cineva te iubește, dacă se întâmplă să te uiți la ceas iar acesta indică o oră fixă.
Cea mai cunoscută dintre superstiții este cea care spune că dacă vei găsi un trifoi cu patru foi, vei avea parte de un mare noroc.
Tot legat de noroc este și când o pisică străină stă în fața ușii. Aceasta nu trebuie alungată deoarece, îți vei alunga norocul de la casă. În schimb, dacă o pisică neagră îți taie calea, se crede că vei avea parte de ghinion.

 

Lasă un comentariu