Cercetările dezvăluie cum unele dintre cele mai puternice femei provin dintr-o copilărie cu probleme

Copilăria unui individ are un impact mare asupra tipului de adult care va deveni. Adesea, creșterea unei persoane care este plină de experiențe traumatice poate avea efecte negative pe termen lung. Cu toate acestea, există mulți oameni care încă găsesc modalități de a depăși aceste adversități. Unele dintre cele mai puternice și de succes femei pot proveni din copilărie cu probleme, iar cercetările științifice explică modul în care depășirea acestor provocări poate fi posibilă.
Efectele de durată ale traumei copilăriei
Experții în sănătatea copiilor vorbesc adesea despre experiențele adverse din copilărie, inclusiv abuz, asistarea la violență extremă sau supraviețuirea unui dezastru natural. Alte evenimente, cum ar fi hărțuirea la școală, moartea unui membru al familiei sau divorțul părinților, pot face copilăria dificilă. Copiii văd lumea altfel decât adulții și pot experimenta suferință din cauza unor lucruri care ar putea să nu pară atât de înfricoșătoare pentru adulți, spune Kate Eshleman, PsyD. Factorii care pot contribui la efectele persistente ale traumei includ vârsta prima experiență de suferință, severitatea traumei și durata evenimentului traumatic, explică Eshleman.
Depășirea unei copilării tulburi
La început, poate fi foarte dificil să depășești trauma care a fost trăită cu ani în urmă, dar este o modalitate de a preveni noi lupte fizice și emoționale în viață. Potrivit medicului David Sack, poate dura timp pentru ca o persoană să realizeze încet sursa durerii sale pentru a începe procesul de vindecare. El explică modul în care cei care consumă droguri sau alcool pentru a face față durerii traumei copilăriei pot deveni atât de concentrați pe a face față dependenței lor, încât nu descoperă niciodată acea sursă.
Daunele pot fi, de asemenea, biologice. Într-un studiu din 2012 de la Universitatea Brown, s-a descoperit că traumele copilăriei, cum ar fi abuzul sau pierderea unui părinte, modifică programarea genelor care reglează stresul, crescând riscul de a dezvolta probleme precum anxietatea și depresia. Emoțiile pot fi, de asemenea, închise, ceea ce poate face dificilă construirea de relații sănătoase cu ceilalți.
Vindecarea poate fi diferită pentru oricine, dar căutarea ajutorului de la alții, cum ar fi terapia, poate fi o modalitate utilă de a face față traumelor din copilărie. Cercetătorii și terapeuții încep să înțeleagă că aceste experiențe negative pot exista, de asemenea, mici argumente, spune Sack. Poate crește rezistența și poate face o persoană mai puternică.
Femei puternice binecunoscute care au avut copilărie tulbure
Oprah Winfrey este una dintre cele mai de succes femei de astăzi, dar a trebuit să-și depășească educația dificilă. Avea doar nouă ani când a început să sufere abuzuri sexuale de la vărul ei mai mare. De asemenea, a fost bătută și molestată sever de alte rude și a apelat la substanțe pentru a face față. Dar ea a reușit să depășească totul și să o facă să fie o femeie puternică pe care mulți o admiră.
Christina Aguilera și-a dezvăluit și copilăria ei dificilă. Ea ar folosi cântatul ca priză pentru că se simțea neputincioasă împotriva tatălui ei violent, a spus ea pentru E! Știri. Chiar dacă cântatul ei a început din cauza momentelor dificile din copilărie, a ajutat-o să-și găsească dragostea pentru cântat și a condus-o către succes.

Lasă un comentariu