„Bârfa este arma celor slabi.” Iată cum să te descurci cu oamenii care te vorbesc la spate

Oamenii care vorbesc la spatele tău au devenit parte din realitate. Au devenit ceva ce nu poți evita, chiar dacă faci tot posibilul să faci asta.
Indiferent dacă este o cunoștință sau un prieten bun, la un moment dat, vor începe să răspândească zvonuri despre tine. Vei deveni sursa bârfelor lor și adesea își vor băga nasul în afacerea ta.
O astfel de persoană nu te va aborda niciodată direct și îți va spune ce o deranjează la tine. Nu te vor înfrunta și nu-ți vor cere o explicație a acțiunilor tale.
În schimb, vor merge de la o persoană la alta și vor discuta despre viața ta cu ei, fără a avea curajul să-ți spună același lucru. În ceea ce îi privește, ei au deja o poveste întreagă inventată și pur și simplu trebuie să o împărtășească cu restul lumii.
Dar de ce aleg oamenii să acționeze astfel? De ce aleg să bârfească în loc să te întrebe pur și simplu direct?
Ei bine, iată posibile cauze
1. Sunt gelosi pe tine
Odată ce te văd trecând prin viață cu zâmbetul pe buze, luptând pentru tine și făcând ca lucrurile să se întâmple, oamenii devin geloși. Ei devin invidioși pe toate realizările tale și apoi caută o modalitate de a te doborî.
Acest comportament este adânc înrădăcinat în mintea umană. Odată ce nu putem avea aceeași viață ca și altcineva, este posibil să facem imediat tot posibilul pentru a omorî această persoană.
2. Propria lor viață nu îi entuziasmează
O persoană care vorbește la spatele tău, de obicei, nu se simte mulțumită de viața sa. Odată ce își dau seama că duc o viață obișnuită care nu-i entuziasmează, își concentrează atenția asupra altcuiva. Cineva ca tine. Cineva care știe ce își dorește de la viață și care face tot posibilul să ajungă acolo.
Atunci încep să bârfească despre tine, comportându-se ca și cum ar avea tot dreptul să comenteze despre viața ta.
3. Sunt incapabili să fie direcți
O persoană care vorbește la spatele tău se simte de obicei slabă sau vulnerabilă. Dacă ai fi în compania lor, ai realiza că ei nu știu să-și exprime direct opiniile. Chiar dacă ar fi să-i confrunți și să-i întrebi despre minciunile pe care le-au răspândit despre tine, ei nu ar avea curajul să stea în spatele acțiunilor lor. Ei preferă să te mintă în timp ce te privesc în ochi decât să admită ceva.
4. Ești cu mult înaintea lor
Pentru ei, reprezinți persoana care doresc să devină. Ai reușit totul pe cont propriu, fără ajutorul nimănui și duci o viață care te face fericit. Cu toate acestea, în loc să lucreze la visele lor și să încerce să fie mai mult ca tine, ei aleg să vorbească gunoaie la spatele tău. Ei aleg să-ți minimizeze succesul pentru că nu cred că ar putea realiza vreodată aceleași lucruri ca și tine.
5. Nu te plac
O persoană poate decide să vorbească la spatele tău pur și simplu pentru că nu te place. Acest mod de a te comporta arată clar că sunt încă imaturi și mult sub tine. Ei nu știu să-și exprime sentimentele și ar alege mai degrabă să răspândească bârfe despre tine, ceea ce nu pare a fi un comportament uman decent.
6. Își ignoră propriile probleme
Îi slujești ca o distragere a atenției de la propria lor viață. Răspândind zvonuri despre tine, ei uită de propriile probleme și își irosesc energia în alt mod.
7. Au o stimă de sine scăzută
Cineva care vorbește la spatele tău nu are de obicei suficientă încredere în el. Ei nu știu cum să-și facă drumul în viață, așa că pur și simplu își petrec timpul amestecându-se în viețile altora.

 

Lasă un comentariu