12 lucruri care îi sperie pe bărbaţi la partenerele lor: ce lucruri îi pun pe fugă

Bărbaţii „fug” de femeile disperate după atenţia lor. Vorbitul cu voce de copil sau pisiceala excesivă, posesivitatea, gelozia iraţională şi lipsa pasiunilor se numără printre lucrurile care îi sperie pe bărbaţi şi îi determină să se îndepărteze partenere, potrivit experţilor în relaţii de cuplu.
Publicaţia britanică „Daily Mail” a realizat, cu ajutorul experţilor în relaţii Laura Yates şi Genevieve Zawada, o listă cu 12 lucruri făcute de femei care provoacă panică în rândul reprezentanţilor sexului puternic:
1. Nu are prieteni
Bărbaţii sunt atraşi de femeile care au o viaţă socială activă, iar o femeie cu mulţi prieteni demonstrează că este o persoană plăcută de cei din jur, ceea ce îi atrage pe posibilii parteneri. Acest lucru mai demonstrează, de asemenea, că sunt independente emoţional, că există în viaţa lor persoane importante şi că nu vor gravita numai în jurul bărbatului.
2. Este geloasă în mod iraţional
Crizele de gelozie şi posesivitatea fără motiv denotă nesiguranţă, iar acest lucru diminuează rapid atracţia. Bărbaţii admiră femeile încrezătoare şi reacţionează imediat în situaţiile în care iubitele lor sunt geloase din motive nesemnificative, cum ar fi o ieşire în oraş cu băieţii.
3. Îi dă mesaje non-stop
Bărbaţii folosesc de obicei mesajele pentru a transmite idei scurte şi concise. Dacă o femeie îi dă tot timpul mesaje iubitului ei, îi va da impresia că este disperată după atenţia lui, ceea ce îl va îndepărta.
4. Nu este interesată de alte activităţi
Bărbaţilor le plac femeile care au pasiuni proprii, despre care le face plăcere să vorbească. Deşi ambilor parteneri le poate face plăcere să petreacă timp împreună, în cuplu, este foarte important ca fiecare să aibă propriile hobby-uri.
5. „Pisiceala“ excesivă
Vorbitul pe un ton de copil denotă imaturitate şi nevoie de atenţie. Deşi poate să pară amuzant la început, după un timp devine un stil de comportament pe care bărbaţii îl consideră ridicol şi obositor.
6. Este posesivă
Un bărbat trebuie să simtă că este liber să facă ce îşi doreşte. De îndată ce se simte constrâns, acest lucru va aduce presiuni în relaţia de cuplu şi în scurt timp îl va face să îşi piardă interesul.
7. Vorbeşte urât despre alte femei
Această atitudine este, de asemenea, o dovadă de nesiguranţă. Femeile care le vorbesc de rău pe „suratele” lor par neîncrezătoare în forţele proprii şi invidioase. Oricine poate avea opinii, însă reprezentantele sexului frumos care critică alte femei fără niciun motiv, doar de dragul bârfei răutăcioase, nu sunt deloc atractive în ochii bărbaţilor.
8. Exagerează şi dramatizează
Femeile care creează drame din orice sunt foarte dificile. Există o diferenţă între a reacţiona în raport cu o anumită întâmplare şi a exagera proporţiile unei situaţii. Este foarte obositor să fii lângă o persoană care atrage, dar şi creează drama, care se victimizează constant.
9. Îl presează să-şi ia angajamente
Deşi oricine îşi doreşte să ştie încotro se îndreaptă o relaţie, cel mai bine e ca lucrurile să vină natural. Dacă un bărbat se simte presat în luarea unui angajament, fie că este vorba despre căsătorie, fie că femeia de lângă el îşi doreşte să ducă relaţia la nivelul următor şi să se mute împreună, acest lucru l-ar putea speria. În acest caz, iniţiativa ei ar putea avea efecte opuse.
10. Îi povesteşte lucruri care nu îl privesc
Relaţiile se construiesc pe încredere, iar comunicarea detaliilor private şi importante este foarte importantă. Totuşi, orice femeie trebuie să fie atentă să nu se lase purtată de val şi să îi povestească iubitului mai mult decât este cazul, mai ales la începutul relaţiei.
11. Face pe şefa
Femeile cărora le place să tragă toate sforile şi să îşi manifeste autoritatea asupra partenerului de câte ori are ocazia nu sunt tocmai pe placul bărbaţilor. Aceştia din urmă se pot simţi demasculinizaţi.
12. Se aşteaptă ca el să plătească pentru tot
Chiar dacă el se oferă să îi plătească partenerei consumaţia, nu este recomandat ca ea să accepte mereu fără să facă măcar gestul de a plăti la rândul ei, ba chiar să aibă pretenţia, ca acest lucru să se întâmple de fiecare dată când ies în oraş. Bărbatul ar putea crede că este dorit doar pentru banii lui.

 

Lasă un comentariu