Oamenii care sunt nemulțumiți de ei înșiși sunt răi cu ceilalți

Uneori oamenii ne tratează urât fără niciun motiv aparent. Doar pentru că cineva este rău cu tine nu înseamnă că ai făcut ceva greșit, te rog să reții asta.
Nu mă înțelege greșit, uneori încurcăm și facem greșeli, dar dacă cineva te tratează urât fără niciun motiv, acea persoană nu merită să fie în viața ta și nici nu are în vedere interesul tău. Oricât de greu ar fi să înghiți, unii oameni sunt doar răi și nu poți schimba asta. Deși s-ar putea să doriți să îndreptați lucrurile sau să-i ajutați să rezolve propriile probleme, nu puteți remedia pe toți.
Știu, ideea de a tăia legăturile cu cineva care deja suferă, indiferent dacă este dispus să se deschidă sau nu, este grea pentru mulți dintre noi, dar dacă această persoană te doboară și îți provoacă și durere, nu este nevoie de tu să continui să suferi. Si tu contezi si starea ta de bine este ceva de care trebuie sa tii cont. Nu ești nebun și nu ar trebui să te plimbi pe coji de ouă pentru că altcineva crede că este în regulă să te doboare constant pentru că nu se poate împăca cu lucrurile prin care trec sau pe care le simt înăuntru. Nu este corect pentru nimeni implicat.
Dragostea nu este toxică și nu trebuie făcută a fi, situațiile romantice toxice ca aceasta sau chiar cele platonice nu ar trebui să fie făcute a fi ceva ce nu sunt, punct. Nu lăsa pe alții să te folosească. Sigur, ideea de a fi singur sau de a lăsa pe cineva în urmă ar putea ustura, dar poți trece peste asta fără acea persoană din fața ta.
Ești mai puternică decât crezi și meriți să ții companie care să-ți ofere îndrumarea și sprijinul pe care le oferi celorlalți. Dacă cineva te folosește doar pe tine, trebuie să faci ceea ce este potrivit pentru tine și să treci de la el cât de repede poți. Nu se vor schimba pentru că vrei tu. Se vor schimba doar atunci când ei înșiși decid că vor și sunt pregătiți, nu poți forța acest gen de lucruri și nu ar trebui să încerci.
Trebuie să te respecți și să stabilești limite adecvate pentru a merge mai departe dacă vrei să fii fericit și înconjurat de oameni cărora le pasă. Această lume este plină de oameni care vor face tot posibilul să intre în cercul tău doar pentru a te răni și aceasta este o realitate tristă cu care trebuie să ne confruntăm cu toții. Lucrurile se pot îmbunătăți, dar vor rămâne la fel doar dacă rămâi înconjurat de cei care vor doar să te vadă scufundându-te cu ei.

 

Lasă un comentariu