Nu există oameni buni si oameni răi, există oameni fericiti sau nefericiti

Nu exista oameni buni sau oameni rai. Toata lumea oscileaza intre cele doua. Daca tu creezi o atmosfera placuta, toata lumea se comporta minunat in jurul tau. Daca tu creezi o atmosfera neplacuta, lumea se comporta neplacut. Haideti sa discutam!
Oamenii au tendinta sa imparta oamenii din jurul lor, ii clasifica in om bun sau om rau. “Nu pot lucra cu acel om la munca, este ingrozitor, ma stoarce de puteri si energie”. Intrebarea mea este: ce anume te clasifica pe tine sa il pui in acea categorie? Din momentul in care tu crezi ca esti BUN, esti indreptatit sa distrugi raul? Oamenii din jur se afla la diferite niveluri de experienta si intelegere, sunt atat de diferiti. Daca acel cineva nu este ca tine, automat este rau? Fundamentul bunatatii si ceea ce crezi TU ca este bunatatea sunt decise de catre tine, asa cum le vezi chiar tu. Nu este corect sa gandesti asa. Iti umpli sufletul de suparare, de frustrare, de lipsa de toleranta si chiar invidie. Esti in situatia in care esti supusul celuilalt si nu mai o vointa a ta proprie. Alege sa fii PRO VIATA. Alege sa traiesti viata suta la suta! Daca tu alegi sa iubesti si sa traiesti viata din toti porii tot timpul, atunci tu alegi sa fii “voluntar” al celor din jur. Devii dispus sa tolerezi, sa iei omul sa cum este, nu il clasifici, nu il cauti in amanunt.
Cum sa realizezi asta? Simplu: Alegi sa spui: viata mea NU este despre el. Este despre MINE. Este despre cum sunt EU. NU conteaza cum este el, cum sunt ei, este alegerea lor. Dar cum sunt EU, este alegerea MEA. Asta este calea mea. Nu conteaza ce fac ei, eu sunt ASA. Pentru ca eu nu dau libertarea celorlalti sa ma poata perturba din drumul meu. Da, sigur pot fi enervat, sau pot fi fericit sau nefericit, dar aceste privilegii le pastrez pentru mine. Gandeste-te: daca cineva decide cum sa ma simt eu acum in interior (furios, sufocat), aceasta nu este oare dominare absoluta? Sigur ca ceea ce ni se intampla din exterior, nu putem controla noi in totalitate, dar ceea ce este in interiorul nostru este numai alegerea noastra. De multe ori atunci cand intelegem asta, ne dam seama ca persoana aceea nici nu era asa de “rea”. O vedem acolo, prezenta si cam atat. Noi suntem atenti la drumul nostru, nu dam forta celorlati sa ne intre in interior.

autor Oana Roxana

 

Lasă un comentariu