Ne putem prelungi viata în funcţie de modul în care gândim. Cum se întâmplă acest lucru

Pe lângă Univers, influențată de gândirea noastră este și sănătatea. Sistemul nostru imunitar este, după cum spun japonezii, construit astfel încât noi să putem trăi în jur de 130–140 de ani. Medic de profesie, profesorul Constantin Dulcan spune că modul în care gândim ne poate ajuta să ne prelungim viața. Își amintește episoade din cariera sa medicală, în care persoanele care au venit la el să se trateze au reușit să grăbească vindecarea printr-o gândire pozitivă.
„Noi ne putem prelungi viața în funcție de modul în care gândim. Noi suntem suma tuturor gândurilor și emoțiilor noastre. Noi emitem pe zi circa 60.000 de gânduri. Cu fiecare gând pe care îl emitem, noi pledăm pentru viață sau pentru moarte, pentru sănătate sau pentru boală.
Eu am creat clinica de neurologie și la Craiova și în București, aveam bolnavi cu aceeași boală, accident vascular. Eram zilnic obligat să fac vizită cu 30 de oameni după mine. Și întrebam bolnavii cum se simt. Unul îmi spunea că se simte bine, că va fi și mai bine. Mă duceam după trei zile, mă uitam la fața lui, vedeam cum înflorește. Altul spunea că nu îi e bine, că l-a durut injecția, că nu i-a trecut cu pastila pe care i-am dat-o. Acel om mergea prost, rău. Se vedea că e nemulțumit și nu îi mergea bine nici tratamentul.
În clipa de față vorbim despre ceea ce se cheamă puterea minții. Putem, pur și simplu, să ne modificăm starea de sănătate, comportamentul uman în beneficiul nostru. Acestea sunt lecțiile de ultimă oră pe care ni le dau științele. Deci, nu trebuie să ne lăsăm speranța că ne ajută doar o rețetă. Ne ajută rețetele, dar cel mai mare ajutor ni-l dăm singuri. Doctorul nu este Dumnezeu, iar medicina nu este matematica”, explică profesorul Constantin Dulcan.

Lasă un comentariu