În viață toate se întâmplă dintr-un motiv anume, nimic nu este la întâmplare sau simplă coincidență

Există în viața fiecăruia dintre noi coincidențe care au un impact semnificativ. Unele dintre ele chiar ne par incredibile. Numele folosit în psihologie pentru „coincidență“ este sincronicitate. Experiența coincidențelor semnificative este universală. Nu există nimic întâmplător în Univers.
Toate coincidențele incredibile care au un impact semnificativ asupra vieții noastre apar pentru un motiv anume. Psihiatrul și psihanalistul elvețian Carl Gustav Jung a fost cel care a descris pentru prima oară conceptul de sincronicitate, explicându-l drept o „coincidență semnificativă“. Diferite exemple de sincronicitate se fac vizibile în fiecare aspect al vieții noastre. Iată câteva sincronicități comune pe care oamenii le experimentează
1. Numerele formate din aceeași cifră, cum ar fi: 1111, 222 sau 333.
Acesta este, probabil, cel mai obișnuit semn. Unii oameni chiar cred că acestea sunt semne ale ghizilor spirituali sau trimise de îngeri.
2. Ne gândim la cineva și chiar atunci ne sună sau ne scrie.
Aceasta este o sincronicitate extrem de obișnuită, despre care majoritatea oamenilor consideră că este, pur și simplu, o coincidență.
3. O melodie ne răsună în minte și imediat o auzim la radio.
Mințile noastre au abilități pre-cognitive, ceea ce înseamnă că, uneori, răspund la stimuli înainte ca stimulii să fie chiar prezenți.
4. Răspunsurile la întrebările pe care ni le adresăm, brusc ne sunt puse la dispoziție.
Nu știm ce anume e mai bine să facem și, dintr-odată, lucrurile se aranjează de la sine, fără ca noi să fi căutat clar, în mod conștient, un răspuns.
5. Primim un cadou pe care ni-l doream, fără să-l cerem și fără să fi spus nimănui că ni-l dorim.
Cineva se gândește să ne dăruiască, pur și simplu, tocmai lucrul pe care îl voiam.
6. Întâlnim persoana potrivită, exact la momentul potrivit.
Cei de care avem nevoie în viață se manifestă sincron cu noi, adesea, la momentul și locul potrivit.
Lucrurile se întâmplă așa cum este nevoie să se întâmple. Convingerea noastră că putem interveni în apariția sincronicității este un truc al ego-ului arogant. Sincronicitatea nu se poate întâmpla prin nicio intervenție conștientă a ego-ului. Apare atunci când inconștientul nostru este pregătit pentru asta.
E posibil ca, exact în acest moment, să vi se întâmple o sincronicitate. Așadar, fiți atenți și conștienți de tot ceea ce viața vă oferă!

 

Lasă un comentariu