Iată cum să fii fericit: 10 lucruri pe care le fac numai oamenii cu adevărat fericiți

Fericirea nu este atât de greu de obținut pe cât ai crede. Ține de atitudine și de perspectiva prin care privești o situație. Poți începe cu 10 lucruri pe care le fac oamenii fericiți.
Oamenii fericiți își fac prieteni adevărați. Nu spune nimeni să nu întreții relații profesionale, dar nu uita de cele personale. Cu cât ai mai mulți prieteni, cu atât vei fi mai fericit.
1. Fac cât pot de des lucrurile la care se pricep
Nu îți neglija pasiunile, pentru că ele te fac mai fericit decât activitățile pentru care ești plătit.
2. Fac tot ce pot să își atingă scopurile
Dacă nu ai un plan care să te ducă mai aproape de ce îți dorești, scopul tău nu va rămâne decât un vis. Oamenii care știu ce vor și încearcă să obțină, sunt cu 19% mai satisfăcuți de viața lor și au cu 26% o părerea mai bună despre ei decât cei care nu au un țel, potrivit studiilor.
3. Își exprimă recunoștința
Cercetătorii susțin că partenerii care își exprimă recunoștința unul față de altul sunt mai fericiți și au o relație mai lungă. Același lucru este valabil și pentru relații profesionale. Exprimă-ți recunoștința pentru colegii sau angajații care lucrează mai mult și amândoi vă veți simți mai bine.
4. Fac exerciții fizice
Ai nevoie doar de șapte minute de exerciții fizice pe zi, pentru a fi fericit. Chiar dacă nu este un timp suficient pentru a avea un corp de invidiat, este de ajuns pentru ca organismul tău să elibereze endorfine, hormonii fericirii. Nu trebuie, neapărat, să faci genoflexiuni sau fandări, este de ajuns să dacă faci un pic de mișcare.
5. Își trăiesc viața așa cum vor
Oamenii fericiți știu că nu contează ce vor sau ce cred ceilalți, ci este imortant ce își doresc ei. Fericirea este o alegere, așa că învață să faci ce îți place, nu ce trebuie.
6. Ies în aer liber
Doar 20 de minute de petrecut în aer liber sunt de ajuns pentru a-ți crește nivelul de fericire. Poți, chiar, să faci un pic de mișcare afară, pentru ca sportul să fie mai eficient. Dacă nu ai, însă, chef de activitate fizică, o simplă plimbare prin parc este de ajuns pentru a-ți schimba starea de spirit.
6. Oamenii fericiți oferă
Studiile arată că oamenii care dau sunt chiar mai fericiți decât cei care primesc.
7. Acordă atenție familiei
Familia oferă liniște și siguranță, așa că nu o neglija. Dacă te-ai certat cu rudele tale, îngroapă securea războiului și vei vedea că te vei simți mai bine. În plus, nu ai nevoie decât de 5 minute pe zi, pentru a păstra o relație apropiată cu familia ta.
8. Nu pierd nopțile
Nu mai este un secret pentru nimeni că lipsa somnului îți distruge viața. Vei fi nervos și nu vei mai avea chef de nimic. Dormi cel puțin opt ore pe noapte și vei vedea că nivelul tău de fericire va crește.

Lasă un comentariu