9 schimbări care au loc în viața noastră, atunci când părinții pleacă dintre noi și rămânem orfani

Viața curge, se schimbă, aduce lucruri noi, ia lucrurile vechi, oamenii mor, alții se nasc – este normal, este o lege a naturii, este cursul vieții.
Dar atunci când unul dintre părinți moare, ți se pare că împreună cu el moare o parte importantă din tine. Iată 10 schimbări care au loc în viața noastră, atunci când părinții pleacă dintre noi:
1. Îți vei controla cuvintele în timpul certurilor.
Pentru că, certându-te cu părinții, uneori, i-ai rănit foarte mult. Iar acum nu poți schimba nimic, îți rămâne doar să regreți și să-ți ceri iertare pentru cele spuse.
2. Vei învăța să-ți ceri iertare
Exact în aceste momente îți dorești să le ceri scuze părinților pentru multe lucruri, dar, din păcate, nu mai poți face acest lucru.
3. Vei aprecia timpul petrecut cu oamenii apropiați
Vei savura fiecare minut petrecut alături de cei dragi.
4. Vei înțelege că timpul nu vindecă totul
Da, timpul este cel mai bun medicament. El poate potoli durerea, poate suprima amintirile neplăcute, îți poate aduce emoții și impresii noi, dar niciodată nu va putea întoarce totul, așa cum a fost înainte. Niciodată. Ține minte asta.
5. Îi vei „invidia” pe cei care au părinți
Da, va fi o invidie ușoară, dar va fi. Îți vei imagina cum petrec sărbătorile de familie împreună, cum împărtășesc momentele dureroase, cum comunică și se susțin reciproc.
6. Nu-i vei putea explica nimănui starea ta
Nimeni nu te va putea înțelege – nici partenerul/partenera, copiii, sora, fratele sau cei care au experimentat același lucru. Pentru că fiecare are durerea și emoțiile sale.
7. În copiii tăi îți vei vedea părinții
În trăsăturile, înfățișarea, comportamentul și caracterul lor – probabil va fi ceva trecător, abia vizibil, dar va fi. În același timp, vei simți durere și bucurie că există astfel de asemănări.
8. De fiecare dată vei aștepta cu speranță apelul lor
Da, este naiv, inexplicabil, dar de fiecare dată când sună telefonul, vei spera să vezi pe ecran cuvântul “Mama” sau “Tata”.
9. Niciodată nu vei mai fi la fel.
Timpul va trece, amintirile se vor șterge, durerea va dispărea, dar o parte din tine va rămâne frântă pentru totdeauna – și din nou vei deveni acel copil mic, neajutorat care vrea în brațele mamei pentru a se simți protejat și în siguranță.

Lasă un comentariu