12 comportamente toxice de eliminat imediat din viața ta

Locul în care te afli în viața ta este determinat în mare măsură de deciziile pe care le iei, de modul în care îi tratezi pe ceilalți (și pe tine însuți) și de energia pe care o primiți în viața voastră. Alegerea de a se angaja în comportamente toxice va crea un mediu în care acest tip de gândire este considerat a fi „normal” sau binevenit, invitând energii similare din partea celor care se întâlnesc. Există o veste bună – aceasta ESTE o alegere. Iată la ce trebuie să renunți
1. Discuție negativă de sine
Oprește-te pentru o secundă și gândește-te serios la felul în care vorbești cu tine însuți. Prea mulți dintre noi permitem vorbirea de sine toxică, rănitoare, degradantă și auto-depreciată, dărâmandu-ne mai degrabă decât să luăm pașii pentru a ne construi și a ne pregăti pentru succes. Întoarceți această conversație – meriți mult mai bine!
2. Tăcerea când ai ceva de spus
Nu sta pe loc în rolul de spectator în viața ta. Dacă nu ești de acord cu ceva ce face altcineva sau dacă ai nevoie de ceva mai mult de la ei, atunci vorbește. În cele din urmă, îți conduci propria viață și știi ce vrei și ce ai nevoie cel mai mult. Nu te sfii de a-ți exprima opinia, chiar dacă poate fi dificil de spus.
3. Căutarea validării altora
Înmânarea altcuiva cheia fericirii tale se poate termina doar cu eșec. Dacă cauți în mod constant validarea și aprobarea de la toți ceilalți din jurul tău, atunci nu vei găsi niciodată adevărata fericire. Concentrează-te în schimb pe propriile sentimente de valoare de sine.
4. Trăiești în trecut
Există multe lucruri bune despre trecutul nostru – amintiri grozave, lecții pe care le-am învățat și experiențe de care ne-am bucurat, de exemplu. Există, de asemenea, multe lucruri de care poate nu suntem atât de mândri sau de care ne dorim să le putem uita. Odată ce aceste lucruri s-au întâmplat, ele sunt în spatele nostru și nu putem face nimic pentru a le schimba. Nu-ți irosești energia stăruind în trecut.
5. Faci comparații
Compararea vieții tale cu a lor nu va face decât să vă lase rănită și dezamăgită, așa că nu o face.
6. Îți faci griji pentru viitor
Există pași pe care îi puteți face pentru a vă pregăti mai bine pentru viitorul care urmează, cu toate acestea, este important să rețineți că această perioadă nu a sosit încă. Viitorul este întotdeauna la îndemâna noastră, ceea ce poate provoca multă anxietate, stres și îngrijorare pentru unii. Nu poți prezice viitorul, așa că încearcă să nu te stresezi încercând.
7. Gelozie
Gelozia se referă la o situație în care simți că altcineva „intră pe teritoriul tău”, creând o potențială amenințare la adresa fericirii tale generale. Nu fi acea persoană meschină. Învață să sărbătorești succesul celorlalți, continuând să lucrezi pentru al tău.
8. Dependența de tehnologie
Suntem mai dependenți de tehnologie și inovație decât oricând cu Wi-Fi, smartphone-urile și serviciile noastre de streaming. Dezavantajul este că această tehnologie poate crea dependență, activități precum rețelele sociale și jocurile preluând viața multor oameni. Folosiți tehnologia, dar aveți grijă să nu îi lăsați să vă preia viața.
9. Minciuna
Efectul pe termen lung al minciunii este mult mai dureros atât pentru tine, cât și pentru persoana pe care o minți atunci când află adevărul (și o va face). Onestitatea este întotdeauna cea mai bună politică. Acest lucru este adevărat atât în ceea ce privește mințile pe alții, cât și cu mințile pe tine însuți.
10. Încăpăţânare
Există un singur lucru care este garantat în această viață și acesta este faptul că se va schimba pentru totdeauna. Deși unele dintre aceste modificări pot funcționa în favoarea dvs., este important să rețineți că nu totul va merge de fiecare dată. Învață să rămâi flexibil și să te rostogolești cu pumnii și te vei pregăti pentru succes în viitor.
11. Egoismul
Trebuie să te asiguri că ești o prioritate în viața ta, totuși, nu ar trebui să fii singura prioritate în viața ta. Dacă vrei să creezi conexiuni și relații semnificative, trebuie să înveți să iei în considerare gândurile, sentimentele și bunăstarea celorlalți, precum și a ta. Acest lucru va duce în cele din urmă la o viață mai împlinită și mai fericită.
12.  Perfecționism
Ar trebui să te străduiești întotdeauna să fii cea mai bună versiune a ta a ta, totuși, există o linie care nu ar trebui depășită. Înțelegeți că nimeni nu poate fi cu adevărat perfect, așa că, în timp ce puteți lucra spre stăpânire și perfecțiune în ceva ce faceți, așteptați-vă denivelări, defecte și provocări pe parcurs. Recunoaște-ți limitele și slăbiciunile, ținând cont că le avem cu toții.

Lasă un comentariu