Nu rutina distruge căsnicia. Aceste 3 lucruri o distrug

„Rutina ne-a distrus relația”. Ați auzit o astfel de expresie? Am auzit-o recent de la un bărbat, care și-a părăsit soția și cei doi copii de dragul unei amante frumoase și tinere. El i-a reproșat soției că a fost nevoit să plece deoarece era mereu neglijat: cică ea nu gătea bine, nu menținea casa în ordine, copiii plângeau mereu și el nu se mai simțea atras de ea. Iar apoi și-a găsit o nouă „dragoste”. Fără rutină.
Căsnicia este distrusă de falsitate, trădare și cruzime.
Într-o seară, în urmă cu trei ani, plângeam în hohote și spuneam că nu mai rezist în timp ce-l legănam pe cel mic care țipa, soțul mi-a spus: „Am obosit de această rutină! Nu mai vreau să vin acasă seara!” Atunci am explodat:
Nu, nu este de vină rutina! Ea nu distruge căsnicia!
Iată care sunt adevăratele cauze:
– dacă soțul nu are grijă de copii, aceasta este trădare;
– dacă soțul spune că „astea sunt treburi femeiești pe care el nu le poate face”, aceasta este minciună;
– dacă nu-și susține soția, atunci când ei îi este greu, aceasta este cruzime.
Când aud vreo femeie care pronunță fraza despre „barca care se prăbușește din cauza rutinei”, simt că ea are un sentiment de vinovăție. Când aud această de la un bărbat, simt cruzime și lașitate.
Când soțul meu mi-a spus acea frază, i-am reproșat: dacă doi prieteni, care merg în tanc, vor lupta și vor încerca să supraviețuiască în condiții grele, nici unul din ei nu se va plictisi.
Dacă fiecare din ei se va implica, atunci vor obține, în final, o victorie comună.
Și dimpotrivă, dacă unul dintre aceștia va fi mereu nemulțumit și va spune că nu poate dormi în tanc și că „Seara nu mai vrea să se întoarcă aici”, atunci nu este un prieten adevărat!
Soțul a râs la început, apoi a înțeles aluzia…
L-am privit în ochi și am observat că vorbele mele l-au atins, iar apoi și-a dat seama cât îmi era de greu. Eram foarte tristă.
Nu, nu rutina ne distruge căsnicia, ci falsitatea, trădarea și cruzimea.

 

Lasă un comentariu