Este bine sau nu să dormim cu pisica în pat? Ce spun specialiștii

Deseori animalelor de companie nu li se interzice să doarmă în patul stăpânului. Iar unele pisici intenționat ignoră paturile cumpărate special pentru ele. Există persoane care afirmă că felinele care dorm într-un pat cu stăpânul pot provoca o varietate de probleme.
În plus, se presupune că pisicile sunt atrase de așa-numitele zone de presiune, adică radiația naturală a pământului în ruperile straturilor superioare ale scoarței terestre. Această radiație este periculoasă pentru organismul uman.
O altă viziune spune, că somnul cu pisica cu siguranță va fi rău, iar dimineață vă veți simți obosiți și apatici, deoarece peste noapte pisica vă va lua din forța vitală și din energie.
Din fericire, există mulți oponenți ai acestei teorii. Amatorii de pisici din întreaga lume afirmă că, până în momentul când felina a apărut în viața lor, ei niciodată nu au dormit la fel de bine decât cu prietenul pufos.
Este bine cunoscut faptul, că pisica își poate adormi stăpânul, în special dacă stă culcată pe el sau se lipește de el în timpul somnului. Pisica ajută, într-un mod ciudat, la relaxare și la adâncirea într-un somn profund și liniștit.
S-a demonstrat că undele sonore emise de familia felinelor au un efect benefic asupra stării emoționale și psihologice a omului. Miorlăitul calmează, restabilește liniștea sufletească și luptă eficient împotriva insomniei stăpânilor. Grija față de o pisică, joaca și somnul cu ele îmbunătățesc starea de spirit.
În orice caz, fiecare are propria atitudine față de prietenii patrupezi. Deși, uneori, alegerea de a adopta sau nu o pisică, de a dormi cu ea sau nu, este luată nu de om, ci de tovarășul său miorlăit.

Aveți grijă de dumneavoastră! Fiți fericiți!

 

Lasă un comentariu