Locul din România care pare din altă țară. Peisajul frumos ascunde, însă, ceva terifiant

Există multe lacuri în România ale căror peisaje, înconjurate de munți, par desprinse din povești. Unul dintre acestea se află în județul Cluj și ascunde câteva legende, istorisiri care mai de care mai fanteziste, care au stârnit inclusiv interesul străinilor.
Este vorba despre lacul Tarnița, aflat la vest de municipiul Cluj Napoca, între comunele Mărișel și Gilău. Dincolo de tabloul fermecător pe care natura îl pune la dispoziția turiștilor, acest lac nu e lipsit de povești nemuritoare. S-au creat tot felul de legende despre locul din ce în ce mai vizitat atât de cetățenii din România, cât și de străini. Multe din poveștile de groază dăinuie încă de pe vremea lui Ceaușescu.
Potrivit știridecluj.ro, pescarii și scafandrii care au coborât în adâncurile lacului au născocit tot felul de istorisiri despre pești uriași, păstrăvi de doi metri și lostrițe de trei. Deși nimeni n-a prins vreodată o lostriță de trei metri, multor oameni le e frică și acum să facă baie în lac. Una din legende spune că lacul e plin de astfel de lostrițe mari. Peștii i-ar ataca pe înotători sau se zice că se năpustesc asupra bărcilor cu turiști care se plimbă pe lac.
Singura poveste reală și înfricoșătoare despre acest lac
Conform aceleiași surse, există, totuși, o poveste reală și extrem de terifiantă despre acest lac din România. E vorba despre un camion care a căzut acum 20 de ani în lac. O echipă de scafandri a coborât pentru a-l scoate pe șoferul decedat din mașină.
Atunci când salvatorii au ieșit din apă, au declarat că au fost atât de îngroziți de ce au văzut pe fundul lacului. Au fost atât de speriați încât nu au mai vrut să coboare altfel decât folosind niște cuști metalice. Această relatare a fost consemnată de istoricul Ovidiu Pecican în cartea „Clujul în legende”.
Oamenii de știință nu cred, însă, în aceste relatări, unele simpatice de dragul fanteziei. Totuși, la Tarnița a ajuns în 2010 un cercetător german pe nume Erich von Munchhausen. Bărbatul s-a scufundat în adâncul lacului pentru a se convinge de unul singur în legătură cu poveștile care circulau despre ce se întâmplă la 70 de metri adâncime.
Niciuna din legende nu s-a confirmat! Omul de știință chiar a glumit, când a ieșit din lac. A spus, ironic, că există chiar o specie de balenă în Tarnița, descoperită de el, care a înghițit până atunci mai mulți oameni dați dispăruți.

 

 

 

 

 

Viewed using Just Read

Report an error

Lasă un comentariu