6 reguli de aur ale femeilor care parcă nu îmbătrânesc: cu cât mai repede începi, cu atât mai bine

Cum se întâmplă că unele femei, deși au vârstă înaintată, parcă nu îmbătrânesc? Majoritatea invidioaselor vor zice că totul se datorează factorului genetic sau „norocului”. De fapt, la baza acestei „nedreptăți” stau câteva reguli de aur, pe care, dacă orice femeie le-ar respecta, ar arăta la fel de bine.
Așadar, vă propunem 6 reguli de aur pe care să le urmați și să nu simțiți îmbătrânirea, dar să vă bucurați de frumusețea fiecărei vârste.
Regula nr.1: Fiți atente la digestie!
Sistemul digestiv are în mod normal un bioritm. Constipațiile sunt un indiciu că tractul intestinal nu funcționează cu trebuie. Iar pentru a evita acest lucru, trebuie să ne alimentăm corect, cu multe fructe, legume și apă.
Regula nr.2: Odihna suficientă!
Somnul insuficient este dușmanul nr.1 pentru piele și păr. Este foarte important să dormim cel puțin 8 ore pe noapte și să ne trezim odihnite. În timp ce unii cred că somnul este doar o pierdere de timp, s-a demonstrat că somnul, pe lângă faptul că „restartează” organismul, mai șterge emoțiile, informațiile inutile din creier și redă vitalitate corpului.
Regula nr.3: Aerul curat este atât de necesar!
Plimbările la aer curat sunt miraculoase pentru sănătatea și frumusețea corpului. Dacă lucrați toată ziua în oficiu, ar fi bine să mergeți pe jos acasă, cel puțin câteva stații. În zilele de odihnă plimbările lungi la aer curat sunt cele mai recomandate.
Regula nr.4: Vitaminele.
Cred că nu e cazul să enumerăm unde găsim cele mai multe vitamine, chiar și copii știu. Cu siguranță, nu în țigări, alcool sau prăjituri. Dacă pe timpul verii vitaminele sunt peste tot, iarna e mai dificil de le găsit. Trebuie să cunoașteți însă că fructele și legumele din sere nu aduc niciun aport de vitamine, iarna puteți opta pentru fructele uscate.
Regula nr.5: Dispoziția lăuntrică și starea emoțională!
Emoțiile negative ne otrăvesc și ne îmbătrânesc mai repede. Iată de ce trebuie să zâmbim cât mai mult, să invidiem cât mai puțin și să avem cel puțin o activitate pe zi care ne aduce plăcere. Starea noastră lăuntrică afectează foarte mult felul în care organismul funcționează. Trebuie să avem o dorință de viață și o dispoziție de bine pentru a fi mereu tinere și frumoase.
Regula nr.6: Vârsta femeii este trădată de pielea gâtului și a mânilor
Nu știm de ce se întâmplă așa că pielea mânilor rămâne adesea ignorată, deși ea are de suferit cel mai mult.
Aceasta este expusă la numeroși factori ce o îmbâtrânesc mai repede decât tenul feței. De exemplu, în timp ce pe față, înainte de a ieși din casă aplicăm o cremă, un fond de ten, care o protejează de factorii nocivi, mânile rămân neprotejate, mai ales atunci când este frig.

 

Lasă un comentariu