Rugăciunea către Sfânta Parascheva, face minuni dacă o rostești astăzi

Credincioșii ortodocși o prăznuiesc în fiecare an, pe 14 octombrie, pe Sfânta Parascheva. Se crede în popor că, dacă te rogi cu tărie, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva fac minuni. Sfânta Paraschiva vindecă atât durerile sufletești, cât și pe cele trupești. Dacă din diferite motive nu poți ajunge la Iași să te rogi, am pregătit pentru tine o rugăciune care poate fi rostită oriunde atâta timp cât este făcută cu inimă curată și credință sinceră. Aceasta este o rugăciune puternică pe care o poți rosti până în 14 octombrie, dar și în ziua Sărbătorii sau la nevoie.
Rugăciune către Sfânta Parascheva
Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupra-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu neșocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, neîntreb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dăruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.
Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veacuri.

Amin!

Lasă un comentariu