8 moduri prin care te poți curăța singur/ă de negativitatea altor oameni

Dacă ești o persoană foarte empatică, ești dispus să-i asculți pe ceilalți, să-i înțelegi și să-i susții. Dar adesea nu te poți proteja de emoțiile și energia negative ale altor oameni. Păstrează energia pentru tine și oamenii pe care îi iubești și nu lasă aceste informații, energie și emoții să intre în sistemul tău și să-ți atragă puterea. Încercați să faceți asta, prin acești 8 pași:
1. Explică-ți situația
Când bună dispoziție se schimbă brusc, când se ridică emoții precum frica, durerea, tristețea și furia, întreabă-te – cu cine ai interacționat ultimul; ce informații ați primit de la mediu; ai participat la vreun eveniment neplăcut. Dacă da, încearcă să-ți explici că emoțiile pe care le ai nu sunt ale tale, ci le-ai absorbit din exterior. Dacă ești în situația de a schimba situația cuiva, de a-l ajuta, de a-l consola sau de a-l consulta, fă asta, dar dacă nu ești în acea poziție, spune-ți că nu poți face nimic în privința asta și concentrează-te asupra ta. Eliberează-te de emoțiile negative, pentru că nu poți ajuta pe nimeni, nici pe tine însuți dacă te simți rău. Dacă continui să treci prin toate sentimentele celorlalți, îți epui puterea, mai degrabă decât să o investești în ceva constructiv.
2. Privește mai adânc în interior
Întrebați-vă, ce este în interiorul vostru care vă face să vă simțiți rău, doar pentru că altcineva se simte rău. Ai patit vreodata ceva asemanator? Există sentimente pentru cineva pe care îl suprimați? Gândește-te la problemele tale și începe să te ocupi de ele. Privește mai adânc în tine și începe să-ți vindeci vechile răni. Acceptă toate sentimentele tale suprimate, îmbrățișează-le cu tandrețe, lasă-le să fie așa cum sunt, exprimă-le și apoi eliberează-le. O parte importantă a acestui proces este iertarea de sine și a celorlalți, adică iertarea tuturor celor care au provocat acele emoții negative.
3. Fă-ți timp să fii singur/ă
Când ești singur/ă cu tine însuți, ești în măsură să reexaminezi, să plângi sau să scapi de emoțiile negative în orice alt mod.
4. Imaginează-ți un scut în jurul tău
Când te afli în preajma unei persoane toxice sau te găsești într-un mediu plin de energie proastă, vizualizează în jurul tău un scut alb, transparent, care nu transmite energie negativă și nu lasă emoțiile negative ale altora să te ajungă.
5. Folosește puterea apei
După un contact cu o persoană extrem de negativă, îți va fi bine să speli toată energia negativă din tine. Dacă nu puteți face un duș, atunci măcar spălați-vă fața și mâinile. Vizualizează cum energia negativă acumulată cade din tine.
6. Exprimați-vă emoțiile
Nimeni nu a câștigat vreodată nimic bun suprimându-și emoțiile, dimpotrivă, aceasta este o autostradă către diferite boli. Permiteți-vă să vă exprimați îngrijorarea, frica, furia, dezacordul sau orice altceva simțiți.
7. Petreceți ceva timp în aer liber
Nu există nimic mai vindecator decât natura. Încearcă să fii adesea în contact cu apa, pământul, aerul curat… Lasă vântul să ia energia negativă care se acumulează în tine.
Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori si va multumim ca ne sunteti alaturi.

 

Lasă un comentariu