Dacă ai „sufletul rănit” îți afectează cel mai adesea sistemul cardiovascular, respirator și digestiv.

Pe baza cercetărilor unite ale echipei de medici și psihologi, s-a ajuns la concluzia că „dragostea și durerea vin prin inimă”. Cu toate acestea, alte organe din corpul uman nu sunt ferite de „atacurile sufletului”.
Aceasta înseamnă că, un „suflet rănit” afectează cel mai adesea sistemul cardiovascular, respirator și digestiv. Dar, adesea, părțile vizibile ale corpului sunt, de asemenea, expuse la „atacuri puternice ale sufletului”, cum ar fi, de exemplu, pielea de pe piept, spate și brațe.
Femeile sunt mai afectate decât bărbații
Femeile sunt mai des victimele diferitelor boli psihosomatice. Cu toate acestea, ei sunt înclinați să creadă că cauza suferinței lor este de origine sau de natură psihologică.
Bărbații cred rar că problemele mentale sunt cauza principală a unei boli. În ele emoțiile au adesea „date de expirare mai scurte”. De asemenea, bărbații își golesc încărcătura emoțională mai repede.
Cele mai sensibile zone ale corpului
Organele care de obicei sunt afectate cel mai mult de „atacurile sufletului” sunt:
SPATE – Când crezi că porți toate poverile vieții pe spate, apar cele mai puternice dureri și tensiune în această zonă.
SISTEMUL RESPIRATOR – Nu ești în stare să respiri sau respiri greu, te sufoci și ai senzația că ceva îți blochează gâtul – toate acestea sunt simptome care vin din lumea exterioară și îți dau semnale clare. Motivele sunt întotdeauna psihologice și emoționale colorate – este un semn că unele persoane, situații sau evenimente te „sufoc”.
INIMA – Acesta este organul care este cu siguranță cel mai strâns legat de viața noastră emoțională și de supraviețuirea anumitor situații. Când te pregătești pentru o întâlnire, inima îți bate repede, iar când ești în compania unei persoane dragi ai senzația că inima îți va sări din piept. Cu toate acestea, când ești foarte speriat, „inima ta se oprește”.
SISTEMUL DIGESTIV – Oameni care sunt introvertiti  și prea introspectiv, au mari probleme cu sistemul digestiv. În special, cei care au probleme în comunicarea cu ceilalți, cel mai adesea suferă de gastrită sau ulcer.
PIELE – Erupțiile cutanate, cosurile sau petele de pe față arată că o persoană „nu se simte bine în pielea sa”. Adesea, diferite boli de piele indică indirect că vrem să respingem unii oameni sau situația pe care o avem în viață.

 

Lasă un comentariu