3 tipuri de oameni pe care ar trebui să îi eviți

Relațiile pe care le construim sunt, fără îndoială, una dintre cele mai importante părți ale vieții noastre. Există prieteni care sunt buni ascultători, prieteni care văd întotdeauna partea bună, prieteni cărora nu le este frică niciodată să vă spună adevărul…Acestea fiind spuse, ai grijă cu niște „prieteni”, pentru că astfel te poți scuti de multe experiențe proaste.
Iată cele 3 tipuri de persoane pe care ar trebui să le eviți din orice cauză:
1. Manipulatorul
Acești oameni sunt cu adevărat înșelători și au atât de mult succes în a face asta încât te vor face să simți că nu sunt. Din anumite motive, ceva din energia lor se simte neregulat, dar sunt atât de convingătoare încât adesea îți păcălește judecata instinctivă. Scopul lor este să se strecoare în viața ta, să-ți câștige încrederea și apoi să te folosească pentru ceva ce își doresc. Pot fi banii tăi, sexul, popularitatea ta sau doar pentru distracție.
Cheia este să ai încredere în intuiția ta. Dacă miroase a pește, nu este fără motiv.
2. Bătăușul
Numele spune totul. Bătăușii găsesc satisfacții ciudate în durerea altor oameni. Degradând și disprețuind oamenii, aceștia capătă un sentiment de valoare personală și superioritate față de ceilalți. Psihologii spun că în cele mai multe cazuri devenim violenți, pentru că în adâncul sufletului ne doare. Așa că atunci când un bătăuș reușește să facă pe altcineva să se simtă rău, el sau ea începe să se simtă mai bine cu sine.
Singura modalitate prin care poți trata acești oameni este să nu iei personal nimic din ceea ce spun sau fac. Ei nu duc lupte cu tine, ei duc lupte cu ei înșiși.
3. Egoistul
Un egoist va sta cu tine doar pentru că aduce beneficii imaginii pe care o are despre ei înșiși. Ei doresc ca ceilalți să-i vadă ca pe oameni cu statut și dacă petrecerea cu tine ajută la îmbunătățirea identității lor sociale, ei vor rămâne mereu alături de tine; sau cel puțin până când decid că compania ta nu le mai servește ego-ul.
De fapt, nu sunt interesați de prietenia ta. Egomaniacii sunt interesați doar să-și îmbunătățească propria identitate prin tine.
Iubește-te suficient pentru a preveni astfel de oameni să intre în viața ta. Lasă-ți intuiția să fie busola și să te ajute să iei deciziile corecte. Dacă judecata ta interioară arată o lumină roșie, nu o ignora. Pleacă și construiește doar relații cu oamenii care ți se potrivesc. Oameni care te vor ajuta să-ți atingi scopurile mai înalte. Viața este prea scurtă pentru a o petrece cu oameni care nu merită timpul și energia ta.
Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori si va multumim ca ne sunteti alaturi.

 

Lasă un comentariu