9 lucruri pe care să le faci zilnic înainte de ora 12

Care-i rutina ta de dimineață? Toată lumea are un mod diferit de a-și începe ziua. Dar știai că există rutine, dovedite științific, care fac minuni pentru restul zilei?
Acestea sunt lucrurile pe care ar trebui să încerci să le realizezi înainte de ora 12, dacă poți.
1. FĂ PATUL
Poate părea ceva mic și lipsit de importanță, dar printr-o sarcină atât de simplă, ca făcându-ți patul, este o modalitate excelentă de a începe ziua. Acest lucru se datorează faptului că devine impulsul tău. În esență, îndeplinirea unei sarcini mici, cum ar fi aceasta, îți va ajuta creierul să își dorească să facă mai multe sarcini.
În plus, la sfârșitul unei zile lungi, vei putea să te întorci într-un pat confortabil și bine făcut. Este modalitatea perfectă de a închide capitolul zilei într-un mod pozitiv.
2. FĂ O BAIE SAU UN DUȘ
Igiena personală este esențială pentru sănătatea mintală. Dacă stai în casă toată ziua , s-ar putea să te gândești că nu are niciun rost să faci duș dimineața, dar o baie te poate ajuta să scapi de somnolență.
Spălarea și curățarea corpului pot fi revitalizante și chiar îți pot da un impuls de energie. Te ajută să te reîmprospătezi, astfel încât să nu îți cureți doar pielea, ci și mintea.
3. MIȘCAREA
Chiar și puțină activitate fizică este bună pentru tine, și e mai bine să o faci dimineața sau la începutul zilei. Poate fi greu să te convingi să faci sport, dar nu trebuie să stai din prima, într-o sală timp de o oră sau să alergi câțiva kilometri, pentru a culege aceste beneficii.
4. BEA APĂ
Un om are nevoie de aproximativ 8 pahare de apă, zilnic. Pe măsură ce te apropi de jumătatea zilei, ar trebui să faci progrese în atingerea acestui obiectiv.
Acest lucru nu înseamnă că trebuie să te obligi să bei apă; dacă nu prea bei, poate dura ceva timp să te obișnuiești cu aportul crescut de apă.
Bea două pahare de apă dimineața, unul înainte și unul după micul dejun. Apoi, bea un alt pahar între orele 12 și două. Nu numai că acest lucru te va menține sănătos și hidratat, dar te va ajuta, de asemenea, să rămâi plin de energie!
5. MICUL DEJUN
Mulți oameni aleg să sară peste micul dejun, dar este cel mai important dintre toate mesele pe care le vei mânca într-o zi. Îți dă putere și hrană, oferind corpului energia de care are nevoie pentru a face față restului zilei.
6. ASCULTĂ MUZICĂ
Muzica îți calmează sufletul si îți atinge inima in moduri la care nici nu te gândești. Există o mulțime de tipuri diferite de muzică, pe care le-ai putea asculta și nu există niciun tip „cel mai bun” de muzică pe care l-ai putea asculta în fiecare zi, înainte de ora 12. Optează pentru melodii care te fac fericit!
7. CITEȘTE
Știm că nu toată lumea are timp să citească, dar făcându-ți timp pentru lecturare, zilnic, mai ales înainte de ora 12, va fi absolut minunat pentru tine.
8. FĂ O LISTĂ DE SARCINI
O listă de sarcini nu trebuie să fie foarte detaliată. Trebuie doar să scrii o descriere generală a ceea ce trebuie să faci. Poți adăuga mai multe informații dacă dorești, dar o listă mică, scurtă va face cu adevărat diferența.
9. RESPIRĂ AER PROASPĂT
Unele zile nu necesită părăsirea casei, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să o faci. Trebuie să ieși din casă înainte de ora 12, în fiecare zi, chiar dacă este doar pentru o scurtă perioadă de timp. Acest lucru îți poate furniza energie suplimentară, îți poate oferi o mică activitate fizică și te poate ajuta să te relaxezi, dacă este necesar.

 

Lasă un comentariu