Cum recunoști invidia ascunsă. Semnele CLARE ale unui prieten fals

Cel mai teribil lucru, este atunci cand intelegeti prea tarziu ca omul de alaturi nu va este un prieten apropiat, ci un dusman! Poetul Hlebnikov a prietenit cu un alt poet, cu care in timpul razboiului civil au traversat impreuna stepa. Poetul s-a imbolnavit si era deja la un pas de a pieri, cand genialul Hlebnikov l-a lasat bolnav si a mers mai departe singur.
Prietenul, fiind aproape să se stingă din viață, a cerut ”sa fie inmormantat omeneste!”. La ce Hlebnikov, i-a raspuns cu un ton romantic ”stepa te va inmormanta!”. Si a plecat. Din fericire, poetul a supravietuit. Peste ani, intamplarea a facut ca ei sa se intalneasca. Hlebnikov a fost foarte fericit sa-l revada! Ah, spunea el, ce bine ca esti in viata! Dar mai mult aceasta prietenie nu a mai existat.
Prietenul fals vorbeste numai despre sine.
Atunci cand va asculta, cu greu isi ascunde plictiseala, mai ales daca vorbiti despre problemele dvs. Pierde interesul fata de dvs si va gasi probleme urgente pe care trebuie sa le rezolve. Sau va ignora tot ce-i povestiti, exprimandu-si compasiunea falsa.
Un prieten fals este intotdeauna foarte ocupat, cand aveti nevoie de ajutorul lui.
Urgentele pur si simplu il dau jos de pe picioare anume in momentul cand ii cereti ajutorul.
In acelasi timp, prietenul fals mereu va cere ajutorul, indiferent de situatia dvs.
El nu va apreciaza timpul, nu va respecta nici macar timpul de odihna. Aceasta persoana va poate telefona la cinci dimineata, doar ca sa va povesteasca problemele sale. Sau sa ceara bani, desi are o situatie financiara mult mai buna decat a dvs.
Sau poate sa va ceara sa-l duceti undeva cu masina, sa faceti o munca murdara sau plicitisitoare, numai pentru ca nu doreste sa plateasca bani unui om angajat pentru asta. Pentru munca depusa, prietenul fals va poate multumi calduros la inceput, dar nu va va plati niciodata pentru efortul dvs, nici macar cu o ciocolata! Doar sunteti prieteni!
Prietenul fals face glume pe seama dvs in prezenta tuturor.
Va critica fata de toti. Si crede ca are dreptul sa procedeze astfel, pentru ca sunteti prieteni. Prietenul fals, va povesteste tot felul de lucruri urate, care se vorbesc despre dvs. Spune, ca le-a auzit personal! Dar, totusi nu a oprit aceasta discutie…
Prietenul fals nu va recunoaste succesele si le devalueaza importanta.
Sau va spune ca acest succes nu este pentru mult timp. Veti incepe din nou sa fumati, va veti ingrasa din nou, dragostea pe care o simtiti este o iluzie care va dispare, de la dieta o sa va cada parul, iar cu noul sef va fi imposibil sa va intelegeti si sa aveti o buna colaborare, etc.
Prietenul fals va discuta pe la spate.
Povesteste tuturor despre viata dvs persoanla.
”Intamplator” dezvaluie careva secrete pe care i le-ati impartasit. Dupa aceasta, foarte nevinovat spune: „Oh, mi-a scapat intamplator aceasta informatie! Dar ce nu aveam voie sa vorbesc despre asta? Imi pare rau!
Prietenul fals face abuz de cunostintele si prietenii dvs fara a va intreba.
Foarte repede ajunge sa fie prieten cu prietenii dvs mai vechi. Stabileste contacte cu ei pe retelele de socializare, le cere sau le ofera serviciile sale.
Prietenul fals este invidios.
Chiar daca intr-o situatie critica, la mare necaz si durere va ofera sprijin – in cuvinte. In secret el este bucuros si incantat ca vi se intampla tot felul de situatii neplacute. Iar atunci, cand aveti o mare bucurie sau un succes, el devine trist si suparat. Si asteapta momentul potrivit pentru a da peste cap aceasta stare de bucurie.
Exista multe semne ale unui prieten fals. El uita despre datoriile mici si nu va intoarce banii, din motiv ca mereu uita sa o faca. Iar o favoare mica pe care a facut-o pentru dvs si-o va aminti mereu si va povesti tuturor cum va servit odata cu o placinta. Sau chiar cu o jumatate de placinta.
Stati departe de astfel de oameni, pentru a nu ramane singuri, intr-o situatie dificila si sa nu aveti cui cere ajutorul.

 

Lasă un comentariu