Potrivit lui Dalai Lama scopul vieții este acela de a fi fericiți

Viața nu este atât de complicată pe cât credem că este și cu cât ne dăm seama mai repede că, cu atât mai bine.
Dalai Lama pentru cei care nu știu este călugărul șef al budismului tibetan și vorbește pentru a-i ajuta pe alții din această lume. Cuvintele lui sunt urmate de multi oameni și chiar dacă nu ești budist, poți învăța multe de la el despre a te îmbunătăți și să te împaca cu lucrurile cu care te lupți.
Un citat al acestei figuri minunate care iese cu adevărat în evidență este legat de fericirea și scopul vieții în sine. Acest citat este după cum urmează:
„Cred că însuși scopul vieții este să fii fericit. Din miezul ființei noastre, dorim mulțumire. În propria mea experiență limitată, am descoperit că, cu cât ne pasă mai mult de fericirea celorlalți, cu atât sentimentul nostru de bunăstare este mai mare. Cultivarea unui sentiment apropiat și plin de căldură față de ceilalți pune automat mintea liniștită. Ajută la eliminarea oricăror frici sau nesiguranțe pe care le-am putea avea și ne oferă puterea de a face față oricăror obstacole pe care le întâlnim. Este principala sursă de succes în viață. Deoarece nu suntem doar creaturi materiale, este o greșeală să punem toate speranțele noastre de fericire doar pe dezvoltarea externă. Cheia este dezvoltarea păcii interioare.”
Vedeți, nu putem trăi o viață plină așa cum ar trebui să facem dacă suntem nefericiți. Fără fericire viața nu are rost, nu ai fi de acord? Nimeni nu vrea să treacă prin această lume mizerabilă zi de zi. Lucrurile prin care trecem ne fac mai puternici, dar numai dacă putem găsi fericirea în lucrurile mărunte.
Dacă vă lupți mai ales acum, vă rugăm să permiteți acestor cuvinte să vă răsună în inima. Dezvoltându-te în interior, te poți dezvolta și în exterior. Ușurarea minții și cultivarea lucrurilor de care aveți nevoie în interior vă va ajuta să vă manifestați în mod corespunzător în exterior. Fără motivație, acțiunile tale nu vor fi acolo unde ar trebui să fie și despre care noi, cred că putem fi de acord cu toții.
Numai odată ce ți-ai găsit propria fericire poți găsi cu adevărat succesul. Succesul nu aduce fericire, fericirea aduce succes.

 

Lasă un comentariu