9 moduri prin care câinii ne ajută fizic, emoțional și mental

Fizic:
1. Boli de inimă – Un studiu suedez a constatat că deținerea de câini pare să fie asociată cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și cu o mortalitate mai scăzută. Un alt studiu privind interacțiunea cu animalele a constatat că deținerea de animale de companie reduce cortizolul, ritmul cardiac și tensiunea arterială;
2. Exercițiu – A avea un câine îți oferă motivația de a face mișcare, mergând la plimbări sau doar jucându-te cu prietenul tău. Știm cu toții că exercițiile fizice sunt bune pentru noi, dar cu un câine poate fi mult mai distractiv!
3. Alergii – Copiii care cresc cu câini încă din perioada în care sunt sugari au un risc mai mic de a dezvolta alergii, astm bronșic redus și sunt protejați de unele infecții respiratorii, potrivit unui studiu de la Universitatea din California, San Francisco și Universitatea din Michigan.
Mintal:
4. Mindfulness – Harvard Health Publishing spune că „poate că unul dintre cele mai mari beneficii psihologice ale interacțiunii cu un câine este oportunitatea pe care o oferă de a fi mai atent.” Deoarece mindfulness poate „ajuta la reducerea stresului și la îmbunătățirea sănătății”, puiul tău te ajută reamintindu-ți să trăiești momentul.
5. Stresul – Un studiu publicat în International Journal of Workplace Health Management a constatat că câinii reduc stresul angajaților în timpul zilei de lucru. Un alt studiu a arătat că câinii de terapie au ajutat la reducerea stresului la studenți. Proprietarii de animale de companie au, de asemenea, mai puțină frică și anxietate auto-raportată.
6. Depresia – Potrivit National Institutes of Health, câinii pot servi ca o sursă de confort și sprijin. Câinii de terapie sunt deosebit de buni la asta. Acestea sunt uneori aduse în spitale sau case de bătrâni pentru a ajuta la reducerea stresului și anxietății pacienților.
Din punct de vedere emoțional
7. Singurătate – Un articol din Time Magazine spune că câinii pot oferi și sprijin social, făcându-te să te simți mai puțin singur. Un studiu asupra interacțiunii om-animal a indicat, de asemenea, că deținerea unui câine ar putea oferi beneficii pentru atenția socială, comportamentul social și interacțiunile interpersonale cu oamenii.
8. Încrederea – Un studiu din 2011 din Jurnalul de Personalitate și Psihologie Socială, a arătat că, pe lângă faptul că au o stimă de sine mai mare, proprietarii de câini „au fost mai extravertiți, au avut tendința de a fi mai puțin fricoși și au avut tendința de a fi mai puțin preocupați decât cei care nu sunt proprietari”. Cercetările privind dezvoltarea tinerilor au arătat că persoanele care au raportat o grijă mai mare pentru animale au, de asemenea, mai multe șanse să fie implicate în comunitățile lor și să servească în roluri de conducere.
9. Empatie – În același studiu, s-a descoperit că un atașament mai mare față de un animal în anii adolescenței duce la acea persoană să fie mai empatică mai târziu. Marion Janner, o militantă pentru sănătatea mintală și iubitoare de animale, spune că câinii ne ajută să ne învețe iubirea necondiționată, compasiunea, altruismul și, „în mod valoros, dar din păcate, cum să facem față când cineva iubit moare”.

 

Lasă un comentariu