5 emoții puternice care ne pot provoca boli

Se crede că există trei cazuri care provoacă boli. Sunt cunoscuți ca factori interni, externi și mixți.
Factorii externi includ influențe din afara corpului nostru, cum ar fi temperatura, dezastrele naturale etc.
Mixte se referă la influențe ale stilului de viață, cum ar fi traume emoționale, nutriție, stres ocupațional etc.
În cele din urmă, factorii interni se referă la cele 5 emoții pe care le vom trata în acest articol. .
Aceste 5 emoții, conform medicinei orientale, sunt frica, tristețea, îngrijorarea, furia și bucuria. Au un efect asupra modului în care funcționează viscerele și organele noastre. În consecință, responsabilitatea armonizării și integrării echilibrului dintre Yin și Yang în corpurile noastre le revine.
Atunci când există stres extrem, brutal, prelungit sau violent, aceste 5 emoții încep să acționeze opus direcției de circulație a energiei. Ca atare, circulația energiei este întârziată, obstrucționată sau chiar se confruntă cu deficiențe sau excese.
Furie:
Agresivitatea este necesară pentru creșterea și supraviețuirea omului. Cu toate acestea, atunci când există o agresivitate extremă, aceasta se manifestă sub formă de furie. Această emoție poate duce la dizarmonie internă, care nu este deloc benefică. Furia face ca Qi-ul să se ridice, adică îl face să curgă împotriva fluxului energetic adecvat. Există mai multe tipuri de semne și simptome care vor începe să apară atât în organele noastre, cât și în organism.
Bucurie:
Când vorbim despre bucuria care devine o cauză a bolii, atunci evident că nu vorbim despre o stare de conținut sănătoasă. În schimb, este atunci când există anxietate și entuziasm excesiv. Acest lucru poate provoca neliniște, insomnie, palpitații etc. În plus, uneori bucuria poate consuma și dispersa în mod excesiv Qi-ul nostru în direcții întâmplătoare.
Ingrijorare:
Gândurile fixe provoacă reguli rigide, obsesie și inflexibilitate. Îngrijorarea stagnează și oprește circulația Qi-ului nostru. Semnele și simptomele vor fi diferite în funcție de organul pe care îl afectează. Aceasta este aceeași energie care ne permite să contemplăm voința și să medităm. Cu toate acestea, atunci când este greșit și excesiv, poate genera gânduri negative, concentrate și constante care se simt „măcinate” în mintea noastră.
Tristeţe:
În forma sa potrivită, ne permite să ne conectăm cu noi înșine. Este o elaborare a mutației inerente și a impermanenței vieții. Ca atare, nu este deloc o emoție anormală. Cu toate acestea, tristețea profundă, prelungită, care ne face să pierdem legătura cu realitatea este foarte problematică. Este calea spre depresie. Ne epuizează Qi-ul, făcându-l deficitar. Ca atare, există o scădere a respirației și un flux de energie redus în general.
Frică:
Este una dintre cele mai elementare emoții. Este extrem de important deoarece permite oamenilor să identifice situațiile periculoase și să se adapteze în consecință pentru a supraviețui. Acționează ca un moderator al impulsivității și ne obligă să ezităm pe măsură ce trecem de la intenție la acțiune. Cu toate acestea, când este în exces, ne paralizează și face ca Qi-ul să se întoarcă în jos. Rezultă că devenim dependenți, nesiguri și lipsiți de capacitatea de a urmări ținte pe termen lung.

Lasă un comentariu