7 semne de pe corpul tău care arată că ești sănătoasă

Corpul nostru ne arată în multe feluri dacă suntem sănătoși sau nu. Putem înțelege că ceva nu este în regulă din schimbările vizibile care apar în funcționarea organelor.
7 semne prin care poți înțelege că ești sănătos
Pe lângă durere, acestea sunt semnalele pe care corpul nostru le trimite în mod regulat. Partea bună este că și o persoană obișnuită le poate recunoaște destul de ușor.
Urina
Culoarea urinei este galben deschis, ceea ce indică faptul că nivelul de apă din corpul nostru este suficient și că ducem o viață sănătoasă. O modificare a culorii, mirosului sau a cantității de urină arată clar că ceva nu este în regulă.
Gingiile
Dacă îți sângerează gingiile, chiar dacă ai o igienă foarte bună, este evident că ai unele probleme de sănătate. Dacă dinții tăi au o structură fragilă sau dacă se ciobesc des, ar putea fi din cauza acidozei, o afecțiune care apare de obicei la diabetici. Altfel spus, sângerarea gingiilor în condițiile în care te speli regulat pe dinți nu este un semn bun și ar trebui să consulți un medic.
Greutatea
Greutatea poate fi un indicator al stării de sănătate. În cazul unei creșteri bruște în greutate, este posibil ca organismul să nu poată excreta lichidul, ceea ce duce la umflarea corpului. De asemenea, ai putea suferi de boli renale sau cardiace. În cazul în care pierzi brusc în greutate, acesta poate fi un alt semn că organismul tău se confruntă cu o afecțiune.
Unghiile
Dacă există o îngălbenire sau o îngroșare vizibilă a unghiilor, este posibil să aveți o infecție fungică. Unghiile subțiri și albe pot fi un semn al deficitului de calciu.
Vânătăile, mâncărimile și zgârieturile de pe piele
Pielea noastră, care ne acoperă fiecare parte a corpului, dezvăluie dacă există o problemă undeva în interior. Este indicat să o verificăm în mod regulat după ce facem duș.
Părul
Schimbarea bruscă a culorii părului indică faptul că duci o viață stresantă. De asemenea, subțierea sau îngroșarea firului de păr pot indica faptul ca ai o problemă legată de tiroidă.
Mirosul corpului
Fiecare persoană are un miros unic. Cu toate acestea, dacă acest miros devine neplăcut, este indicat să consultați un medic. Dimineața, când mirosul corporal este cel mai proeminent, poate fi o bună ocazie de a simți cum miroase corpul tău.
Deci, în concluzie, dacă nu te confrunți cu problemele de mai sus, probabil, ești o persoană sănătoasă. Asta nu înseamnă că trebuie să îți neglijezi sănătatea. Este recomandat ca cel puțin o dată pe an să faci un consult medical și analize de laborator.

 

Lasă un comentariu